måndag 15 oktober 2012

Temat

Prinsessan skriver.

Föreställ er följande.

Ni vill styra upp en julfest och sammföra ett antal barnfamiljer för att fira jul tillsammans. Ni säger att ni ska fixa allt och skickar inbjudningskort till era gäster med bild på ett vinterlandskap och en korpulent rödklädd Tomte till dessa barnfamiljer.

Dagen till ära har ni städat, lagat mat, klätt granen, pyntat och står slutligen i dörren och välkomnar era gäster. När sedan det är dags att öppna paketen och barnen undrar var Tomten är så....

1. Talar ni om att ni tyvärr inte hittade någon som ville vara Tomte denna julatfton?
2. Smiter iväg och drar på er ett lösskägg och själv agerar Tomte. Det är ju trots allt jul och ungarna förväntar sig en Tomte?

När man har ett återkommande tema på en fest, i detta fall Eyes Wide Shut så förväntar sig gästerna något i samklang med temat. Gästerna har på klubbens hemsida serverats ett filmklipp med just en cermoni. På de tidigare festerna med samma tema har det varit en cermoni och gästerna förväntar sig förmodligen en cermoni även denna gång?

Gästerna har faktiskt redan gjort SITT jobb. De har införskaffat masker, kåpor (i vissa fall mycket avancerade och kostsamma utstyrslar) och gjort sitt yttersta för att anpassa sig efter temat och dra sitt strå till stacken för att uppnå en viss stämning.

Jag tycker verkligen att vår kära klubb kunde gjort samma ansträngning som sina gäster i att bygga upp den suggestiva spänningen. Hittar man ingen cermonimästare trots att man annonserat efter en, så får man väl axla den rollen själv? Alternativet som valdes, att helt enkelt strunta i invigningscermonin tycker både jag och Älsklingen borde varit uteslutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar