tisdag 23 oktober 2012

Moral

Han skriver.

Nu skall jag skriva om ett ämne som består av en gråskala i vad som är rätt eller fel.

Kan man vara otrogen sin älskling och ändå hävda att man är moralisk och att lita på?

Naturligtvis finns det situationer där man kan ha sex med andra när man är gift (utan att vara swingers). Det kan vara att en av parterna är sjuk eller på annat sätt inte kan ge den andre den sexuella njutningen. Dock handlar otrohet inte om den sexuella handlingen, utan om sveket.

Jag tror att de profiler på BC som skriver att de är sambo eller gifta, tror att de på något sätt har ett bra arguemnt i att de då är "smittofria", är helt fel ute. Att de sedan hävdar sin moral och ärlighet för att de angett att de är gifta eller sambo känns lite långsökt i min värld. Man är inte mindre otrogen för att man berättar för sina potentiella sexpartners att man är otrogen.

Det enda man faktiskt berättat genom att skriva att man är gift eller sambo, är att man är tillräckligt iskall mot sin respektive att aktivt söka efter någon att ha sex med bakom ryggen på denna person. Man har också skrivit att man inte är att lita på, att man inte har respekt för andras känslor och att man inte förstår de oskrivna reglerna som vi andra följer (ärlighet och respekt).

Det finns naturligtvis inga som helst argument för att en människa som är otrogen skulle bära på mindre sjukdomar än en singel. Det enda som man vet med bestämdhet är att om man skyddar sig så är risken mindre att drabbas av sjukdomar. Att en otrogen gift människa skulle skydda sig mer än en sigel tror jag inte en sekund på.

Alla människor har olika relationer och sitter i olika situationer. Jag tänker därmed inte hävda att det aldrig finns situationer där otrohet är något som skulle kunna betecknas som okej.

Men jag gillar inte att man hävdar att man älskar sin respektive, är moralisk, dyrkar sin respektive och skulle göra allt för honom/henne, samtidigt som man går bakom ryggen och söker sex med andra.

Jag tycker att det är okej med de profiler som går ut med att de är otrogna och står för detta. Inte de som försöker dämpa sin ångest genom att skriva kärleksförklaringar till sina respektive på BC och inte kan ha bild i profilen av "respekt" till sin älskling. Det är inte respekt. Det är rädsla att bli påkommen.

Lögner och sex är jäkligt avtändande...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar