måndag 30 juli 2018

Normalisera swingandet - varför?

Imorse läste vi i tidningen om ett par som visade sig med bild i Aftonbladet. Kvinnan var 25 och hennes kille var 28. De berättade varför de var swingers och ville ”normalisera” detta och prata ut om varför de var swingers.


Visst är det både kul och informativt och diskutera andra människors sexuella preferenser, men texten gjorde oss både förundrade och lite oroliga.

Textmässigt stod det bl.a. att de ibland var ledsna efter en träff med andra. Anledningen var att ”de då gått för snabbt fram”. Samtidigt berättar de att ”vi har inga speciella regler när vi träffar andra”. Denna kombination är förmodligen den farligaste man kan ha som swingers.


Att ha sex tillsammans med andra skall alltid vara kul, upphetsande och sexigt. Det är en krydda till ett sexliv och måste så förbli. Om det huvudsakliga och primära sexet blir tillsammans med andra, så är swingandet något annat. Som paret vi träffade på ett hotell för några år sedan som ledsnat på att ha sex med varandra och swingade bara för att klara av att leva vidare ihop. 


Man måste komma ihåg att regler och ramar är till för just det faktum att ingen skall känna sig ledsen eller svartsjuk efter att ha swingat.


Vi får ofta frågan från par som skall ta sitt första steg in i en swingersvärld och frågar efter tips. Det första och viktigaste tipset är: Sätt upp tydliga regler inför kvällen och gör inte avkall på dem!


Som nya swingers vet man absolut inte vad som triggrar igång svartsjuka. Man kan bara försöka sätta sig in i situationen och försöka se vad som skulle kunna göra känslomässigt ont och vad man skulle gilla. För att (som i vårt fall) den ena inte tycker att kyssar är en stor grej, så innebär det inte att båda känner på samma sätt. I vårt fall vill inte Prinsessan att hennes man kysser andra kvinnor, medan det inte spelar hennes man någon roll. Våra regler och ramar är med andra ord individuella och anpassas efter vad vi tycker är okej respektive inte okej.


Prinsessan vill veta vart hennes man går på en klubb eller en fest. Det är en farhåga för henne att hennes man försvinner och behöva leta i rum efter rum. Hennes man kräver att Prinsessan frågar om lov innan hon har sex med andra, men bryr sig inte vart hon tar vägen - olika regler och ramar, men ytterst tydliga - den med snävast ramar styr.


Reglerna är för att ingen av oss skall få den andre att känna någon form av obehag. Reglerna är till för att vi aldrig skall behöva känna svartsjuka eller irritation över att den andre gjort något man inte känner sig bekväm med.


När vi kommer till att visa upp sig med bild och försöka normalisera swingandet, så är det inget vi rekommenderar. Visst är det fritt alla människor att ”stå för” sitt sexliv. Men det är inte som för homosexuella människor som står för sin sexualitet av att leva i samkönade relationen i vardagen. Swingandet är en krydda till ett sexliv. På samma sätt som att man kan binda varandra som en krydda till sexlivet eller använda sexleksaker för att det är kul. 


Det är ingen idé att försöka ”normalisera” swingandet. Lika lite som att försöka normalisera analsex eller bondage. Vissa gillar det och vissa gillar det inte. Det är inget som måste normaliseras. Homosexualitet (som exempel) skall normaliseras så att dessa människor skall kunna leva ett öppet liv i sin vardag tillsammans med den de älskar utan att behöva låtsas vara någon de inte är.


Vi skriver om att vara swingers i denna blogg till de människor som är nyfikna på att ha sex tillsammans med andra. Vi har aldrig haft ett syfte att på något sätt få vår krydda i sexlivet att bli ”normalt”. Vi vet att hur få människor procentuellt som skulle gilla att se sin respektive bli uppknullad i brygga av någon annan eller ens kunna tänka sig att bjuda in andra i sängen.


Så att visa sig med bild i Aftonbladet och försöka normalisera swingandet är lika galet som att visa sig med bild i Sveriges största dagstidning och försöka normalisera användandet av analpluggar vid samlag.


7 kommentarer:

 1. gud så bra och relevant inlägg, önskar jag skrivit det!

  SvaraRadera
 2. Människor som dessa är mest ute efter att synas tyvärr, som om det som är utanför vaniljzonen ska vara så märkvärdigt...
  Konstigt ja lever inte som swinger men jag lever i dd/lg relation, bdsm har varit en del av mitt liv sen tio år tillbaka ja är 26 idag. Försök normalisera dd/lg, vi är ju riktigt sjuka människor enligt vissa ;).
  För mig så är allting inom bdsm och då även swinger, allt utanför vaniljzonen är ”normalt” för de är mina preferenser, finner ingen anledning o normalisera de.
  Att vara swinger eller leva i en slags bdsm relation är inget coolt o häftigt som man måste visa upp, de är en normalitet som vilket sexliv som helst.
  Nu blev de en lång kommentar men diggar erat inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller med helt och fullt - tack för din kommentar.

   Radera
 3. Ett jättebra inlägg! Jag håller med er i det ni skriver. Jag läste också om det paret ni berättar om. Jag kan väl tycka det är bra att det skrivs om alla typer av sexuella aktiviteter i en vanlig tidning så att folk kan våga testa på saker utan att känna sig som "onormala" (det som inte pratas om blir lätt tabu) men att försöka "normalisera" det hela låter ju bara tokigt.
  Vi har "bara" haft en trekant men är allt lite nyfikna på att höra om swinging... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren och det är absolut så att det inte är fel att skriva om olika inriktningar (vi skriver ju en blogg om det). Det är ”normaliseringen” vi också ställer oss emot.
   Kram på er

   Radera
 4. Har du haft sex i en provhytt??

  SvaraRadera