lördag 28 juli 2018

Rätten att säga nej

Hur många nej är okej att säga till sex?


Naturligtvis kan en partner säga hur många nej som helst till något man inte vill. Ibland är det till och med så att det blir många nej på grund av att den ena parten tjatar om samma sak.


Om den ena parten exempelvis absolut inte vill ha en trekant, så kanske man inte skall tjata om det gång på gång. Det skall räcka med ett nej och i de flesta fall behövs ingen förklaring. Alla fria människor har rätt att säga nej utan att behöva ge en förklaring.


Att då upprepa samma fråga gång på gång gör naturligtvis att du tvingar motparten att säga upprepade nej.


Om du med tjat får din respektive att gå med på något, så skall du komma ihåg att du inte vunnit något. Din ”vinst” kan kanske vara att du fick en dålig trekant, men den långsiktiga förlusten är tillit och generositet - något som är grunden i ett bra och kreativt sexliv.


Riktigt sex handlar om att man ger varandra njutning. Det är som med tillit och respekt, man förtjänar det. Att tro att man kan tjata sig till något, hota eller ta så är man helt fel ute när det kommer till sex. Sex ges frivilligt för att man vill - inte för att man känner sig tvingad till något.


Som swingers kan man tycka att ”samtyckeslagen” är överkurs. Det är lite som att skriva en varningstext på en båtmotor att den inte går att äta. Vissa saker är så uppenbara att de inte borde behöva skrivas i text.


Hur kan en man misslyckas att se på en kvinna när hon inte vill ha sex?


En kvinna sänder ut tusen och en signaler när hon vill ha sex och än fler när hon inte vill ha sex. Hur är det över huvud taget möjligt att missa alla dessa signaler? Det räcker med att en av signalerna att hon inte vill ha sex når fram så borde det räcka för att mannen stannar upp och kontrollerar om hon verkligen vill.


På en swingersklubb går kvinnor runt i sexiga underkläder eller helt nakna. Vissa har en handduk virad om sig. Alla på en klubb vet att anledningen att människor är på klubb är just för att de är sugna på att ha sex - kanske till och med tillsammans eller med andra.


Trots detta är det mycket sällan att män misstolkar signaler från kvinnor på klubb. Bara för att en kvinna är sexigt klädd och vill ha sex, så innebär det inte att hon vill ha sex med alla män. Det är på samma sätt som om en kvinna vill gifta sig och ha barn, så innebär det inte att hon vill idka månggifte och fortplanta sig med alla män som dyker upp.


En kvinna skall kunna klä sig hur som helst utan att behöva riskera något. En kvinna skall kunna gå genom stan naken utan att behöva bli antastad - det är inte lämpligt att gå naken genom stan, men hon skall kunna göra det riskfritt.


Så om en kvinna säger nej, så är det med andra ord ingen diskussion eller förhandling - ett nej är ett nej. Det är inte så att hon ändrar sitt beslut för att en man säger samma sak om och om igen som ett litet barn som vill ha glass. 


När vi skriver på bc till par, så försöker vi vara ytterst tydliga med våra regler och ramar. De är inte många, men de vi har håller vi hårt på.


Det som kan förvåna oss är att det finns par som försöker förhandla bort en eller ett par av våra regler. Argumentet är att: ”Men vi gillar ju på det”.


Dessa människor träffar vi aldrig. Anledningen är att de tycker att sex handlar om enbart deras njutning och att de vill ha allt de vill och inte respekterar nej.


Ett par som vi träffade för länge sedan hade accepterat våra ramar inför en träff. Det var inga problem enligt dem själva. Men när vi träffades så försökte ändå killen att gå utanför ramarna. Efter tillsägelse så skrattade han och gjorde ett nytt försök... Kvällen avslutades med en tryckt stämning och ett hejdå.


Lyssna noga nu... Ett nej är ett nej!


De killar som inte förstå detta borde genomgå ett experiment med en analplugg som vi såg på en webbsida. Den var i metall och 20 cm i dimameter (!). Som om det inte var nog, så kunde man koppla till ström för en mer smärtsam upplevelse. 


Jag skulle vilja höra dessa män som inte respekterar nej:

 • ”Neeej, jag vill inte!”
 • ”Jo, snälla!”
 • ”Nej, låt mig vara!”
 • ”Jo, du kommer att gilla det!”
 • ”NEEJ!”
 • ”Du säger nej, men du menar ja”
 • ”Nej snälla!”
 • ”Men du har ju klätt dig så sexigt”
 • ”Neeeeeeeej”
 • ”Here we go!”
 • ”Neeeej!”
 • ”Lite ström nu så gillar du det ännu mer!”


Jag är övertygade att om dessa killar fick utstå denna ”terapeutiska behandling”, så skulle de garanterat förstå vad ett nej betyder i all framtid. För de killar som tror att tjejer blir kåta av att flera killar våldtar dem, så kan man komplettera behandlingen med fler analpluggar samtidigt...


Så, om en kvinna inte vill ha sex med dig, så beror det på ett antal olika faktorer:


 • Du är för ful i hennes ögon.
 • Du respekterar henne inte.
 • Hon litar inte på dig.
 • Du är socialt obegåvad.
 • Du är ovårdad.
 • Hon känner bara inte för att ha sex.


Du kan inte ändra dessa känslor med tjat, förhandling, hot eller våld.

2 kommentarer: