tisdag 17 juli 2018

Kan ni inte kommunicera så skall ni inte swinga


Det finns massor att tänka på innan man ger sig in i swingerslivet. 


 • Vad tänder man på?
 • Vilka ramar har den ena och den andra?
 • Var vill man träffas - på klubb eller hemma?
 • Hur reagerar man på svartsjuka?
 • Vad skapar svartsjuka?
 • Hur långt vill/vågar man gå?
 • Vilka steg skall man ta?


Frågorna som behöver redas ut är otaliga. Därför kan man nog konstatera att de par som inte kan kommunicera bör heller inte ge sig in i swingersvärlden. 


Vissa par har behov av att allt är lika, medan vissa par tycker att ramar och regler kan vara olika. Alla har med andra ord sina egna regler och ramar för vad som känns tryggt och bra - swingandet skall ju vara något positivt och frivilligt.


För många år sedan var vi på en swingersklubb. Vi gick runt bland rummen och kikade på par som hade sex. Vi stannade vid ett fönster till ett mindre rum med en dubbelsäng. Vi kikade på de två paren som njöt tillsammans.


Plötsligt såg vi en man som styrde in sin kvinna ner i sängen. Sängen var absolut inte gjord för sex personer. Men kvinnans man var bestämd med att han ville krypa ner och kvinnan hade inget val än att ställa sig på alla fyra i sängen eftersom hennes man styrde henne med ett fast tag runt hennes höfter.


Han ställde sig bakom sin fru och började stöta henne fram och tillbaka. De två männen i paren ställde sig på knä framför henne och trodde uppenbart att hennes turnon var flera män.


Denna syn kommer vi aldrig att glömma. Hennes blick skiljde sig markant från andra kvinnors blickar på klubbar. Blicken speglade inte glädje, kåthet eller trygghet. Snarare skräck och stress när hon gång på gång duckade från de två kukarna som gungade framför hennes ansikte. Det liknade mer en boxare som duckade från en slagserie än en kvinna som njöt av sex tillsammans med flera.


Hennes man tog dock ingen notis om hennes försök att undkomma männen. Han höll fast henne och försökte styra henne mot de två männen som snabbt insåg att hon inte var ett dugg intresserad.


Hur mycket hade denna man kommunicerat med sin kvinna? Hade han ens lyssnat på henne? Tittade han på vilka signaler hon skickade ut?


Vi är övertygade om att denna kvinna aldrig återvänder till en swingersklubb efter detta.


För att swingandet skall vara roligt, så är det absolut viktigast att alla parter håller sig inom sin bekvämlighetsram av vad man vill och gillar. Att tvinga eller lura in någon i en situation som de inte vill vara i kan jämföras med lögner - det funkar bara en gång, sen har motparten tappat förtroendet för dig.


När vi åker till ett äventyr så pratar vi alltid igenom vilka ramar vi har och vad som gäller för kvällen. Trots att våra ramar sett ut på samma sätt under några år nu, så skapar det ändå en trygghet av att veta vad som gäller och vilka förväntningar vi har på kvällen.


Under tiden vi swingar är vi fokuserade på varandra. Vi pratar och kontrollerar att den andre har det bra - minsta tveksamhet så går vi hem.


Många nya swingers glömmer av varandra när de swingar. De tror att ”nu är det fritt fram att knulla runt” och glömmer av att se till att älsklingen har det bra. Vi har sett flertalet människor gråta under och efter en kväll som var tänkt att bli ett fantastiskt erotiskt äventyr - istället blev det tragiskt och smärtsamt.

När vi gick hem från ett klubbesök för ett par år sedan satt en ung kvinna på golvet och tröstades av en annan kvinna. Hon hulkade och grät och pratade i mobilen med sin kompis och försöket ordna någonstans att sova för natten. Vad som hänt vet vi inte, men förmodligen har något gått helt fel.


Så... Kan ni inte kommunicera med varandra, så skall ni absolut inte swinga. Så enkelt är det.


2 kommentarer:

 1. Åh vad bra skrivet och så sant! Detta pratar vi om hela tiden och väldigt öppet. Fantasier och verkliga förslag skiljer sig en del åt, regler och gränser förflytttas, men kommunikationen kring dem måste hela tiden finnas.
  Mår uselt när jag tänker på kvinnan. Hoppas för hennes skull att hon slipper uppleva något liknande igen, men som mannen beskrivs riskerar hon nog att hamna där igen om hon inte är tydligare själv.
  Tack för bra blogg - som vanligt!

  Mvh Dixie (John&Dixie)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de snälla orden.
   Kram i sommarvärmen.

   Radera