onsdag 3 juli 2013

De som försvinner

Prinsessan skriver.

De som krånglar, de lata och de som aldrig kan har sällskap av ytterligare en grupp, nämligen de som försvinner. Denna grupp är en stor grupp. De mailar, de är intresserade och de uttrycker utan undantag en önskan om att ses.

Dessa har vi inte så sällan till och med bokat in träffar med i tron att de är seriösa. Plötsligt är de borta. De avbokar inte ens en träff. De meddelar inte att de fått förhinder eller att de helt enkelt ångrat sig. De slutar helt enkelt att höra av sig.

Jag och Älsklingen tänker inte tjata någon till vår säng. Vi avskyr att bli utsatta för tjat och skulle aldrig komma på tanken att anamma denna teknik, så vi låter dem helt enkelt vara. Vi plockar ur dem ur vår adressbok och letar vidare.

För något år sedan försvann en singelkille. Han var okontaktbar någon vecka innan avtalat möte och dök aldrig upp som vi kommit överens om. Han var borta. En tid senare hörde han av sig igen. Med en lång förklaring om vad som hade hänt och en önskan om en ny chans.

Han fick en ny chans. Tyvärr. Min och Älsklingens teori att de som skadat vårt förtroende tenderar till att bryta ett löfte igen föddes. Denna teori håller fortfarande och ligger till grund att vi har en nolltolerans mot dem som medvetet struntar i överenskomna regler.

Bryter någon ett förtroende så är vår erfarenhet att det bryts igen. Så enkelt är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar