fredag 14 juni 2013

Nej, är världens mest osexiga ord!

Han skriver:

Igår hade Prinsessan galet ont efter en längre tids hostande och feber. Stackaren har kanske inte fått tillräckligt med uppmärksamhet av mig under sin sjukdom.

Trots att Prinsessan lovat mig en underbar sexuell stund med fotografering i ett svagt ögonblick, förstod jag snart att det inte skulle bli någon sexig upplevelse under kvällen.

Prinsessan gillar en och annan smäll på skinkorna av mig med exempelvis en ridpiska när vi har avancerat sex, men feber och förkylning är lite väl hög nivå på bdsm till och med för oss ;-).

Så Prinsessan sa det osexiga ordet: "Nej".

Detta ord är det mest osexiga en människa kan säga till en annan. Som tur är så har jag en kvinna som säger 98,7% ja och 0,7% nej... Om någon nu undrar vart de andra 0,6% tog vägen, så är det de tillfällen hon inte hörde vad jag sa...

Men igår sa hon "nej"...

Detta ger inte utrymme att diskutera. Inte heller utrymme att ifrågasätta. Det enda man kan göra är att acceptera och respektera. Vi har alla rätten att säga nej utan att behöva ge en förklaring.

Men vart hamnar det när man lever i en relation där siffrorna är omvända. Det finns de förhållanden där en av parterna säger 99% nej och 1% ja. Är det då skäligt att säga nej utan att behöva ge en förklaring?

Jag tycker inte det...

Om en av parterna inte vill ha sex vid ett eller några tillfällen, så är det för Guds skull inget konstigt med det. Jag säger nej till Prinsessan och Prinsessan säger nej till mig (dock inte så ofta).

Men om det pågår en längre tid, så är det skäligt att personen i fråga ger en förklaring... Om den förklaringen går att påverka, så ligger det i bådas ansvar att fixa till sexlivet. Det är inte bara en som ansvarar för ett sexliv, det är bådas ansvar.

Om en av parterna inte vill göra förändringar som gör att lusten kommer tillbaka, är då den gamla överenskommelsen om trohet fortfarande bindande?

Är det så att jag kan avvisa Prinsessan år ut och år in med förklaringen om att jag inte kan ha sex för att jag är trött och stressad, men samtidigt tar på mig fler uppgifter och bygger om huset?

Kan jag då fortfarande ha henne under löftet att avstå från sexuell tillfredsställelse under tiden jag ignorerar hennes behov?

Jag anser att trohet är något man förtjänar på samma sätt som man förtjänar respekt.

Det finns de människor som borde skilja sig idag och leta upp en ny partner att njuta tillsammans med. De som i frustration bygger om sitt hus eller står ombord på sin stora båt och skriker på varandra.

Vi vuxna har så mycket att lära av de nykära ungdomarna som sitter på en parkbänk och är upp över öronen förälskade. De vet exakt hur livet skall prioriteras. Först kommer kärleken, sedan kommer kärleken och sedan kommer allt annat. De skiter i att en gräsmatta inte är perfekt, för de är genuint lyckliga över att få omfamna sin älskade.

Ha det skönt i sommar och glöm inte att säga fler ja än nej...

2 kommentarer: