tisdag 25 juni 2013

Är du ihop med en egoist?


Han skriver:

 

Sex är både det mest överskattade och underskattade som finns i vårt samhälle.

Överskattat på grund av att det i grunden är en drift och en kemisk reaktion som utgår från hjärnan. Men också kraftigt underskattad på grund av att den just är en drift.

Jag, likt de flesta av oss, har träffat människor som sett sex som något onödigt och i vissa fall äckligt. Dessa människor gör sällan något åt problemet av att de inte har någon lust av den enkla anledningen att de inte ser sin avsaknad av lust som ett problem.

Problemet blir med andra ord en fråga om det är ett problem eller ej… Ni förstår komplexiteten i situationen.

Men denna grupp människor behöver man inte lägga så stor vikt vid ändå att försöka skapa en lust hos, för de kommer ändå inte erhålla något pris i ”årets bästa sex”.

Anledningen till att de inte anser att deras bristande sexlust är ett problem är att de fullständigt skiter i att deras partner saknar, längtar och trånar efter sex. De utgår med andra ord helt och hållet från sig själva och har inte nått längre än en tonårings attityd till att bry sig om andra.

Samtidigt släpper de sällan på kravet om trohet i relationen, vilket ytterligare späder på egoismen.

För visst hade det varit skäligt och oegoistiskt om en person sa till sin partner att: ”eftersom jag inte har någon lust och inte heller har intentionen att göra något åt det, så ger jag dig friheten att ha sex med andra. Men se till att skydda dig för jag är rädd om dig min älskling”.

Detta hade varit ett sätt som visade på att han eller hon har en förståelse att allt man gör eller inte gör påverkar den andre i ett förhållande.

Men om vi nu har en person som inte vill återfå lusten trots att hans eller hennes respektive mår dåligt av saknaden av sex. Vi lägger till att personen också är så egoistisk att han eller hon ändå vill stanna kvar i relationen, men kräver trohet, så har vi en ”fullblods-egoist” framför oss.

Om denna person av någon anledning skulle återfå lusten, så lär denna person inte helt plötsligt ändra sin personlighet och bli lyhörd på vad hans eller hennes partner vill ha och tänder av.

Detta betyder att om du har en partner som inte bryr sig att du vill ha sex och heller inte släpper på sitt krav om trohet, så lär du inte få en så mycket bättre sexpartner om han eller hon av någon anledning skulle återfå sin sexlust till dig.

Om du känner att du gjort allt du kan att möta din partner i vad han eller hon vill och behöver. Om du känner att du varit lyhörd, romantisk och givande i relationen. Om du varit tydlig med vad du vill och hur du känner, så har du gjort allt du kan. Samtidigt har din partner visat tydligt att han eller hon inte bryr sig om vad du vill…

Kvar finns tre alternativ:

1.       Acceptera – Acceptera att onanera resten av ditt liv.

2.       Lämna – Skaffa det du vill ha och som gör dig lycklig.

3.       Bedra – Du kommer att bli påkommen.

 

Ett sista råd… Det finns ett gammalt talesätt som säger: ”Dra inte ditt svärd om du inte tänkt använda det”.

Hota aldrig om något du inte har intentionen att fullfölja. Så om du hotar din partner med att lämna honom eller henne, så måste du vara beredd att fullfölja ditt hot. Annars har du tappat din trovärdighet också…

2 kommentarer:

 1. Nu blev jag lite deppig.

  enlitenfilur

  SvaraRadera
 2. Ojdå...

  Inte var det meningen att du (eller andra?) skulle bli deppiga, snarare inse att man har friheten att förändra sitt liv även om det kanske känns som ett omöjligt upprag ibland.

  Lycka till!

  SvaraRadera