torsdag 19 september 2013

Fördomar fördummar

Prinsessan skriver.

Kollade på Expressen TV, som intervjuade grannar till den här teatern i Norrköping i vilken EWS festen som Adam & Eva arrangerar ska hålla till i.

Att lyssna på dessa två unga kvinnor med moralpanik gör mig lite ledsen "i magen". Jag tycker synd om dem som i så ung ålder, då de borde vara "open-minded", toleranta och ödmjuka inför olika sätt att leva och vara faktiskt, sorgligt nog är allt annat än just toleranta.

Tycker ni ska leta upp klippet och själv höra hur illa det är ställt med toleransen i Sverige. Fördomar fördummar och dessa "oroade" grannar  gömmer sig bakom samma argument som rasister använder för att protestera mot byggandet av flyktingförläggningar eller som nu senast då ett gäng vanliga "Svenssons" inte ville ha funktionshindrade barn i sitt eget bostadsområde eller nära sina egna barn.

"Inte så trevligt"
"... jag har ju barn hemma och..."
"Nedvärderar området"
"Det känns inte tryggt"
"Det känns inte okej"
"Det känns inte bra"

All heder till Robin Karlsson som har hand om denna teater! Han vägrar låta sig påverkas av dessa fördomsfulla grannar som säger sig vara oroade. Han försvarar sin uthyrning med det självklara argumentet att han inte har rätt att säga nej till dem som vill hyra lokalerna. Oavsett om det är en swingersklubb eller TV4 som vill abonnera teatern.

End of story.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar