onsdag 3 juli 2013

Prioritering

Han skriver:

Vi satt i morgonsoffan och tittade på ett morgonprogram på 4.an i morse. Där var en sexolog på besök och skulle prata om "sex-stressen".

Detta skulle vara den prestationsångest vi "lider" av genom att vi vill visa ett så perfekt yttre som möjligt. Vi vill att hela vår värld skall vara perfekt och hinner vi inte med alla göromål (inklusive sex), så blir vi stressade och får ångest över vårt sexliv när vi inte hinner ha sex.

Jag säger bara tre små ord: .....Men... Va... Fan...

Jag har själv levt i ett asexuellt förhållande. Det handlar inte om att man långsiktigt har för mycket att göra så att man inte hinner med sex. Det handlar om att man SKAFFAR sig surrogat till sex som skall hindra möjligheten att kunna ha sex. Man prioriterar med andra ord BORT sex till förmån för annat.

Hur många singlar i par är livrädda för semestern tror ni? (jo, de är singlar som av ekonomiska eller andra praktiska skäl lever ihop).

De är rädda för att inte ha jobbet, barnen, ombyggnaden eller något annat att skylla på för att slippa ha sex med den människa som de gärna valt bort om det inte varit för det gemensamma bolånet eller något liknande.

Jag är HELT säker på att sex är en prioritering. Den timman det tar att ha skönt sex finns om man bara vill. Den timman förbrukas i de sex-lösa förhållanden till något annat meningslöst, såsom tv-tittande, läsa en bok, spela spel på mobilen, prata med kompisar på telefonen, skriva på Facebook, m.m.

Ett par som skyller sex-lösheten på stress och "för mycket att göra" borde skriva ner ALLT de gör en vecka. Därefter gruppera dessa göromål i olika grupper såsom "barn", "hus & hem", "jobb", "hobby" och "övrigt".

Sedan är det bara att prioritera var sex skall ligga.

Det finns de saker man inte kan välja bort, såsom barn, etc.

Men det finns en jäkla massa saker som inte påverkas av att nedprioriteras en timma eller två...

Så av denna anledning blir jag trött av att höra att sex inte hinns med på grund av alla andra "måsten". Det är lika absurt som om en vuxen hävdar att han eller hon inte hinner hålla sig ren på grund av för mycket jobb med huset eller att en förälder inte skulle hinna mata sina barn för att det är stressigt på jobbet.

Nej, nej, nej... Det handlar om att det finns de par som inte vill inse att sex är viktigare än det nya köket eller den filmen som går på tv och som de sett fyra gånger tidigare...

Allt vi gör i livet är en prioritering och prioritering handlar om att välja bort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar