fredag 21 oktober 2022

Våga fråga
Att hitta en tappad sexuell relation är inte helt enkelt. Kanske bygger det på att båda måste ha en vilja att hitta tillbaka, är oegoistiska, ihop med att båda vågar vara transparenta med vad de tycker, känner och vill – finns dessa tre komponenter, så är det stora möjligheter att hitta tillbaka till det fantastiska som fanns en gång i tiden.

 

Kom ihåg att du aldrig kan tvinga en annan människa till att ha äkta sex med dig. Nu menar vi inte bara fysiskt tvång (vilket är ett äckligt och vidrigt brott). Vi menar att tjata sig till sex som antingen landar i att sex blir något som är förknippat med obehag, eller att du får sex med någon som bara vill bli av med tjatet. Du får garanterat mindre sex om du tjatar, gnäller och/eller surar för att du inte får ligga när du vill.

 

Det finns- och har alltid funnits egoistiska människor. Dessa människor är sällan egoistiska bara när det kommer till den materiella vinningen. De är som regel också egoistiska sexuellt. 

En person som är sexuellt egoistisk kommer inte att bry sig om din njutning. De kommer bara försöka få sexlivet att landa i precis vad de själva vill ha – dessa kommer du aldrig att få ditt livs sex tillsammans med och du kommer att vara och förbli en mänsklig sexdocka för dem.

 

Det sista är att faktiskt våga vara ärlig med vad man vill och tänder på. 

Det finns tusen och åter tusen par som aldrig satt sig ner med ett glas champagne hemma och pratat om vad man har för önskemål, drömmar, fetischer och fantasier sexuellt. De spenderar oftast tiden med att bygga om, bygga till, resa och/eller köpa en ny bil. I dessa ämnen vågar de vara öppna och ärliga, men inte när det kommer till det sexuella.

 

Varför är det så svårt att säga till den man älskar och vill spendera sin tid med att man tänder på något speciellt? Varför vågar inte människor säga till sin fru eller make att man vill uppleva något spännande sexuellt?

 

Jo, man är rädd för ett dömande. Dömandet leder till att man riskerar att känna skam – skam är en av de absolut jobbigaste mänskliga känslor som finns.

 

Men om man skall öppna upp dörren till ett spännande sexliv, så måste man börja med att låsa upp den. Kanske har dörren varit stängd så länge att den kärvar lite och är svår att öppna upp på vid gavel.

 

Ett tips är att ni skrivet ett antal frågor till varandra. Det kan vara från enkla små frågor om sexleksaker, sex i naturen och/eller ha sex med lampan tänd. Börja med de enkla små förslagen först. Låt din partner gradera svaren i en skala från 1-10, där 1 betyder ”ALDRIG I HELVETE!” och 10 betyder ”Jättegärna – låt oss göra det snarast!”.

 

Exempel på frågor steg 1:


·      Jag vill ha sexiga underkläder

·      Jag vill prova latexkläder

·      Jag vill ha sexleksaker

·      Jag vill bli bunden/binda

·      Jag vill ha sex i skogen

·      Jag vill se på porr tillsammans

·      Jag vill läsa erotisk litteratur

·      m.m.

 

Sedan byter ni svarspapper och kikar igenom svaren. 

 

När ni kikar igenom varandras svar, så behöver ni inte fokusera på ettor upp till femmor. Fokusera på vad din partner vill, istället för vad de inte vill.

 

Försök nu att tyda vad svaren betyder. Vill din partner ha sexiga underkläder så vill personen förmodligen känna sig sexig. Vill din partner ha sex i skogen, så tänder personen kanske på att riskera att bli upptäckt och tittad på. Vill personen binda dig, så kanske hen är dominant eller omvänt undergiven sexuellt.

 

Om du och din partner fyllt i att ni exempelvis vill ha sex i skogen så kan du skapa fler frågor utifrån detta, såsom:

 

·      Vill du besöka en sexklubb och ha sex med mig medan andra tittar på oss?

·      Vill du att vi har sex på ett hotellrum så att andra hör oss?

·      Vill du ha sex i bilen i ett parkeringsgarage?

·      Vill du smita in på en restaurangtoalett och ha sex?

·      Vill du ha sex i ett tält på en campigplats?

·      Vill du ha en fjärrstyrd trosvibrator som du kan ha/styra på bion?

·      Vill du spela in en egen sexfilm?

 

Som du ser, så är frågorna besläktade med att du och din partner ville ha sex på en offentlig plats. Utifrån denna kunskap vill ni hitta vad ni tänder på specifikt och vad som skulle kunna realiseras.

 

Prova. Det värsta som kan hända är att du får tillbaka ett papper med bara ettor. Eller så får du inget tillbaka, vilket betyder samma sak. Det bästa som kan hända är att ni hittar varandras turnons och slänger upp dörren på vid gavel för ett spännande sexliv.

 

Glöm inte att turnons förändras med tiden. Det som var spännande för två år sedan, kanske inte längre är så kul. Det som fick en etta för ett par år sedan kanske nu är en tia.

 

1 kommentar:

  1. Helt rätt att ens turons ändras med tiden. För några år sedan var det otänkbart att min sambo skulle ligga med någon annan - idag är det den största fantasin jag har. :-)

    SvaraRadera