torsdag 7 juli 2016

LäsförståelseSkillnaden mellan att läsa och förstå är enorm. Barn får öva läsförståelse under grundskolan för att verkligen kunna ta åt sig vad de läser. Det är en förutsättning för att man skall kunna utvecklas under ett helt liv framöver.

Med detta i åtanke kan vi ibland bli förundrade när vi får meddelande på bodycontact från (oftast) män som uppenbart läst vårt profiltext, men ändå inte förstått vad de läst.

Först trodde vi att många bara kikade på bilderna och därefter skrev, så vi la in en extrarad i slutet på vår profiltext som sa: "Börja ditt meddelande till oss med ordet "Dalahäst", så att vi vet att du läst vår text".

Förvånade började mer eller mindre alla meddelanden med just ordet "Dalahäst". Trots detta så skrev samma mängd gifta män som ville vara otrogna. Samma mängd av allt som vi uttryckligen väljer bort skrev med inledande ordet "Dalahäst".

Varför ödslar man tid på att skriva till ett par som uppenbart har en tydlig lista (jo, vi har listat vad vi söker och inte söker för att det skall bli så pedagogiskt som möjligt)?

När vi kikar runt på BC, så stannar vi ibland upp på en profil på grund av bilderna (det är det första vi reagerar på, kanske för att vi är lite ytliga). Därefter läser vi profiltexten och avgör om det är ett par som passar oss och om vi är ett par som passar dem. DÄREFTER skriver vi ett meddelande.
Det finns otaliga profiler där man söker ett undergivet par, cuckold, färgade, otrogna, kondomfritt, m.m. 

Då dessa profiltexter diskvalificerar oss så är det heller ingen idé att skriva till dem. Det är deras önskan och den respekterar vi genom att inse att vi är fel par för dem.

Idag fick vi ett meddelande från en gift man som trots allt läst och delvis förstått. Han skrev till oss och förklarade att han var gift och berättade för oss att det inte var vad vi sökte (det visste vi iofs redan). Han skrev också att han låg långt över det åldersspann vi angett, men tyckte ändå att han kvalificerade sig perfekt för en träff. Att han bodde i närområdet hade han glömt, vilket vi gjorde honom uppmärksam på och att han i princip inte var på något sätt vad vi söker.
Hans svar var: "Attans, det missade jag. Men om ni är intresserade av att ses så vet ni var ni hittar mig".

Är det så att man tror att vi skulle ändra våra preferenser över vad vi söker för att vi just i den sekunden är så kåta att vi inte längre har några krav eller ramar?

Vi har anledningar till varför vi inte träffar otrogna sexpartners. Anledningen är att vi vill känna att den eller de vi har sex med har förmågan att kunna hålla sig inom ramar, respektera oss och våra regler och för att vilja ha sex med någon eller några så måste vi känna tillit. En otrogen människa har inte ens förmågan att visa den man lever med dessa egenskaper, varför skulle denne då kunna visa oss det?

Vad det gäller ålder, så har vi olika åldrar på singlar mot par. När det kommer till tjejer så handlar det om att hon skall vara vuxen till sättet och inte träffa par för att tävla eller tanka ett ego. När det kommer till killar så har vi märkt att killar under 40 år som en regel förstår rollen av att vara extrakille bättre än äldre. Yngre killar är oftast artigare och mer respektfulla och passar därför oss bättre.

Vårt kondomkrav är av den enkla anledningen att vi på intet sätt är monogama sexuellt. Vi gillar att "knulla runt" och då är kondomen världens bästa uppfinning för säkert sex.

Vår "kravspecifikation" är med andra ord inte gjord av en slump. Den finns för att vi inte skall hamna i situationer som känns olustiga.

1 kommentar:

  1. Är det inte ganska typiskt, att de flesta män ser sex som en förhandlingsfråga..? Ett nej är inte ett nej, utan ett kanske (min erfarenhet iaf).

    Jag kan bli irriterad på alla filmer och böcker där det ses som romantiskt att mannen envisas efter att kvinnan sagt nej, jag är inte intresserad. Envisas man bara nog länge kommer hon ändra sig!
    //I.

    SvaraRadera