torsdag 27 februari 2014

Att bikta sig

Han skriver:
 
Ärlighet vara längst sägs det. Men kanske är det så att det finns en liten sanning med modifikation där.

Otrohet är kanske inte den händelse som gynnar båda att få reda på. Kanske är det så att om en part gjort ett så fatalt fel att vara otrogen, så behöver man stå för sitt agerande genom att exempelvis välja bort spriten, eller rent av sluta jaga andra på krogen. Kanske är det så att ett tydligt agerande är ett bättre sätt att agera än att vilja lätta sitt hjärta som en katolik i sin bikt.

Att berätta att man varit otrogen handlar oftast mer om att rena sitt samvete och få förlåtelse. En i grunden stor egoism med andra ord.

För gynnar berättandet verkligen den man varit otrogen mot?

Kommer denna bedragna människa tycka att sveket är större om den otrogne inte har berättat om otroheten själv? Eller blir den förmildrande om den berättas en lördagskväll under melodifestivalen?

Jag tror att sveket är så stort att det knappast finns några förmildrande omständigheter. Att berätta själv är lika förmildrande som att säga att ”det var jag som eldade upp ert hus. Jag kunde bara inte låta bli för jag var full… Men det betydde inget. Det var bara en kul grej. Låt oss förbli goda grannar”.

Hade ilskan över vad personen gjort minskats? Eller spelar det ingen roll?

Alla människor gör misstag i sitt liv. Det är få människor som har rätten att ”kasta första stenen” i dagens samhälle. Alla bär vi på ansvaret av att lära av våra misstag.

Så i min värld så är ett misstag något man får leva med och lära utav. Min gärning får jag stå till svars för mot mig själv och mina normer. Om jag tycker att jag agerat på ett sätt som strider mot mina värderingar, så kräver det också en åtgärd. Exempelvis avhållsamhet från alkohol eller välja bort krogkvällar med singel-kompisarna. Ett agerande som visar för mig själv att jag gör allt för att händelsen inte skall upprepas. Ett ”förlåt” är inte detsamma som en åtgärd.

Men de som notoriskt väljer att vara otrogna. De som är sambo och/eller gifta, men ändå aktivt söker sexuella förbindelser. Vad står de för? Vilka är de? Varför förnedrar de sig själva och sin sambo gång på gång?

Vilka är de män (och i vissa fall kvinnor) som berättar att de ”kan träffas dagtid när frun är på jobbet”? Vilka är de som bedyrar sin kärlek och respekt över sin fru i profiler på kontaktsidor, men ändå ”pissar på henne” genom att söka sex med andra? Vilka är de män som skriver att de har en kvinna men att ”hennes dallrande mage är motbjudande”? Och vilka är de män som stolt berättar att han och hans frus väninna har haft sex i flera år?

Dessa människor är otrogna om och om igen. Även om de inte träffar någon fysiskt så är de ändå notoriskt otrogna den människa de lever med. Otrohet i form av ett kontinuerligt svek…

Jag och Prinsessan har valt att skilja på sex och kärlek efter en ärlighetsstruktur.

Kanske är det så att både jag och Prinsessan är mycket svartsjuka. Prinsessan har flera gånger tittat på andra kvinnor med svart blick när hon upplevt att de flörtar med mig. Så visst kan vi båda bli svartsjuka.

Men det finns en sak som vi håller extremt hårt på. Det är att vi har en regel av att aldrig gå bakom ryggen på den andre. Aldrig smyga med något, aldrig skriva hemliga sms eller kyssas eller kela med andra (bortsett när Prinsessan har tjejsex… Vilket är ett ämne i sig).

Jag vet av hela min själ att Prinsessan aldrig kommer att vara otrogen när hon är på resor. Jag vet att hon aldrig kommer att falla för frestelsen att göra det ”förbjudna”. För hos oss är det inte ”förbjudet” om det görs på rätt sätt. Jag vet att jag kan lämna henne med en annan kille att ha sex utan att komma tillbaka och hitta henne kyssandes.

Jag vet att Prinsessan fullständigt älskar att ha sex med flera killar samtidigt. Det handlar om att hon tänder på den situationen. Hon vet likväl att jag fullständigt älskar att ha sex med två kvinnor samtidigt (tre skulle förmodligen bli en för mycket  ;-)).

Vi ger detta till varandra i öppenhet. Vi tar inte, vi får…

Prinsessan kommer att få sitt lilla äventyr den 15:e av mig. Hon kommer att vara så tacksam att hon gör allt för mig efter detta.

Jag vet att när hon står på knä på golvet sent på kvällen den 15:e. Rufsig i håret, svettig och med öppen mun som förväntansfullt tittar på oss tre män framför henne, så kommer hon att titta upp på mig och le. Ett leende som betyder allt det vi båda bygger vår relation på. Jag vet att det leendet betyder att jag kommer att få alla mina fantasier uppfyllda. Jag vet att hon är mig trogen i kropp och själ.

Men vad ser de män som har sex med sina kvinnor de är otrogna mot? Skulle dessa otrogna män njuta av att se sina kvinnor skrika ut sin orgasm tillsammans med andra män? Vill dessa kvinnor ge något tillbaka i form av sexuella överraskningar?

Kanske är grunden i ett sexliv att man ger för att få. Egoister tar… Egoism är en sjukt osexig egenskap.

1 kommentar: