onsdag 29 juli 2015

Dåligt sexliv?

Hur vet man när sexlivet inte fungerar?

Denna frågeställning har naturligtvis inte ett exakt svar, men det finns några varningssignaler som man kanske skall hålla lite extra koll på så att vägen tillbaka inte blir för lång.

Då det oftast handlar om att en part är nöjd, medan den andra parten är missnöjd, handlar detta till stor del om vad den missnöjda parten kan titta efter. Det är naturligtvis inte så att detta är en exakt guide som "bevisar" att ni har ett dåligt sexliv. Men det ger kanske en hint om att ni båda behöver göra något.

Du förväntar dig ett nej
När du fått en för stor mängd nej över dina förslag om att köpa sexleksaker, sexiga underkläder, ha sex innan ni somnar eller någon annan sexuell invit för ett aktivt sexliv, då tenderar du snabbt att förvänta dig nej på nästintill alla förslag som handlar om sex.
Ett nej behöver inte nödvändigtvis vara ett uttalat nej. Nej kan uttrycka sig med ett "jag vet inte", "kanske en annan dag" eller "jag är för trött". Ett nej kan också bli ytterst starkt av att du inte erhåller något svar alls. Detta är kanske den starkaste formen av nekande.
Det absolut värsta du kan göra är att börja tjata. Tjat dödar den lilla sexualitet som finns kvar. Det är bara en dåre som försöker öppna en låst dörr med samma nyckel om och om igen.
Risken för dig är att du börjar känna dig oattraktiv. Det är få människor som inser konsekvensen av att bli ratad. Risken är att om ni inte åtgärdar er sexuella situation så börjar hjärnspöken infinna sig i ditt huvud. Dessa hjärnspöken har sällan mycket med sanningen att göra. Men de kan bli din sanning.


Du ger och ger men får inget tillbaka
Detta är kanske den värsta formen av känsla. Du gör allt som står i din makt att ge det du tror att han eller hon vill ha. Du städar, lagar mat, tar hand om ungarna, köper blommor, masserar, ger efter med dina önskningar till förmån för vad den andre vill. Men ändå upplever du att din partner bara fortsätter den asexuella vägen mot ett icke-givande beteende.
Varför jag skriver att detta är den värsta formen är för att din partner har börjat förvänta sig att få, men slutat ge. 
Ta dig en funderare på om du verkligen vet vad din respektive vill ha. Vet du vad han eller hon gillar för mat, filmer, att göra, sexuellt, eller något annat. Vet du inte, så har du ett problem av att du varit en person som tagit och tagit under lång tid, men aldrig ställt dig frågan vad den andre vill ha.
Alla människor har en gräns när dum-snällheten övergår till ett icke-givande. Den gräns vi alla har upplevt när vi träffar människor som inte ger tillbaka efter lång tid av givande. Vi väljer oftast att stänga ner givandet helt med en kall attityd av att inte vilja ge mer.


När din partner inte vill prata om sex mer.
Alla människor som bryr sig om något är också villiga att prata. Naturligtvis finns det en gräns där pratandet övergår i ett tjatande, men då har det gått lång tid.
Men om du har tiden att prata och din partner väljer bort att lyssna aktivt, komma med egna tankar eller ställa frågor, så väljer personen i fråga bort din information till förmån för den egna agendan.
Kanske är det så att personen upplever dig som tjatig eller har stängt ner på grund av att du inte gett tillbaka på allt givande. Men att inte ta sig tid att lyssna och diskutera sex är att välja bort motpartens känslor till förmån för att allt skall vara som det är.
Kom ihåg att om inte du pratar med din partner om sex, så pratar din partner med sig själv i huvudet. Väljer du bort dessa diskussioner så väljer du att stå utanför din partners känslomässiga liv. Det kommer att straffa sig hårt i framtiden. Delar du inte det känslomässiga, så lär ni inte dela det sexuella långsiktigt.


Brutna löften om sex
Om du kommer med en invit om något som är av en sexuell natur och din partner väljer att skjuta på detta till en annan tid, så är det faktiskt så att din partner har tagit bollen och bör vara drivande av händelsen. Om du föreslår att ni skall krypa ner i sängen och älska, men din partner inte känner sig i mode att ha sex, så vet din partner att denna känsla försvinner inte imorgon.
Går det nu en dag, två dagar eller en vecka, så har din partner valt bort din önskan till förmån för att slippa. 
Lyssna nu... Män förstår vad kvinnor vill ha och kvinnor förstår vad män vill ha. Att män och kvinnor skulle ha en kommunikation som den andra parten inte förstår är en av de största myter som finns.
Vi förstår den minsta lilla förändring i röstläge, vi förstår minsta lilla ansiktsuttryck och vi förstår att läsa av kroppsspråk på vår partner. Det handlar bara i om att människor ibland ignorerar vad den andre vill ha.
Vad händer om någon bryter ett löfte om sex?
Du väntar och väntar. Gång på gång känner du en besvikelse som smittas med ert sexliv. Besvikelse blir synonymt med ert sexliv. Du börjar förmodligen kommunicera med ironi och väljer med stor sannolikhet att sluta vara en givande människa. Du transformeras från en givande och positiv varelse till att bli en ironiskt bitter människa som agerar egoistiskt. Kanske är det här otroheten påbörjas.


Ointresset över sex
Om du skulle komma hem från jobbet och berätta om en spännande händelse, men din partner väljer att inte vilja lyssna. Det är klart att du känner besvikelse och sorg över att din partner inte vill vara en del i vad som händer i ditt liv.
Samma sak är det med ert gemensamma sexliv. Vill du inte vara en del i det livet, så kommer din partner att välja att hålla dig helt utanför eller kanske bjuda in någon annan att vara en del.
Man kan inte välja bort delar av en partners liv. Antingen är man delaktig, eller så lär man bara få var delaktig i små fragment. Det kommer en dag när ni sitter tillsammans vid fikabordet med varsin mobil och kommunicerar på Facebook eller läser Aftonbladet, istället för att prata med varandra.
Kom ihåg att det är lätt att tysta någons ord, men deras tankar kan du aldrig tysta.
Vi har tidigare skrivit inlägg om hur viktig kommunikationen är för att få ett sexliv som ger båda njutning. Om den ena parten inte vill kommunicera, så har personen gjort ett aktivt val att ställa sig utanför dina tankar.


Dåliga ursäkter
Den absolut mest korkade människa på vår jord är ändå tillräckligt intelligent att avgöra någon form av konsekvens. Om en person hävdar att det inte finns tid till sex, men kan avsätta timmar att städa och diska, så handlar det mer om prioritering än om tid.
Budskapet till dig när tid används som argument mot sex är tydligare än många tror. Det personen säger är att det är viktigare att vi har ett städat kök än att vi har ett underbart sexliv.
Dessa människor passar nog bättre i byggprojekt än i sänghalmen. Kanske är det så att ni lever i en relation av att ha blivit ett arbetsteam. Men är ni båda överens om att vara detta?
Ert kärleksliv borde vara det som har näst högst prioritet (barnen kommer alltid först). Min partner är kåt, därför ger jag honom eller henne njutning. Sexlivet är inte svårare än så.
Det är ju självklart att sexlivet inte prioriteras som nummer två hela tiden. Men bristen på sex är en faktor som gör att vikten av sex ökar. 
Om ni har sex en gång per månad, så kommer denna sexuella stund vara extremt värdefull för den part som saknar sex. Ta bort denna stund till förmån för att pelargoniorna skall planeras i blomsterlådan och du får en extremt frustrerad partner. 
Alla kan vara trötta eller vara lite deprimerade och därför inte vara i mode för att ha hardcoresex. Men om trötthet används kontinuerligt som ett argument mot sex och personen ändå väljer att förbli trött dag in och dag ut, så kanske det är så att han eller hon vill vara trött.Är ni båda givande?
När gav du något sexuellt till din partner helt oegoistiskt? När fick du något sexuellt av din partner som var helt oegoistiskt? När knullade ni senast? När älskade ni senast? När hittade ni på något spännande sexuellt?
Frågorna kanske låter fåniga, men kan ni inte svara på frågorna, så är risken stor att ni lever i en villfarelse av att båda är nöjda och att ni har ett aktivt sexliv. 
Det är en stor skillnad mellan män och kvinnors sexualitet. Män blir kåtare och kåtare med tid. Kvinnor tappar lust med tid. Män behöver det fysiska för att vilja ge det mentala och kvinnor behöver det mentala för att ge det fysiska.
Detta betyder att om ni inte har sex, så fylls mannens system på successivt och blir bara kåtare och kåtare. Kvinnor kan stänga ner sin sexualitet och bli mer och mer av bullmammor.
Låter ni detta fortgå, så kommer mannen att få spendera sitt sexliv med att runka i duschen medan kvinnan står i köket och bakar bullar efter något jävla recept hon hittat. 
När par hävdar att de inte behöver sex mer än en gång per månad, så är det allt för ofta nonsens. En av parterna behöver kanske sex en gång per månad, men den andre väljer att i hemlighet porrsurfa eller runka i duschen.
Vad är det farliga med att ge sex helt oegoistiskt? 
De enda ord jag kan komma på är prestige, bitterhet, oattraktion, äckel, hämnd, egoism, ointresse, m.fl.
Om man vill ge sin partner njutning så finns det ord som speglar en sund och respektfull relation.


Ger ni varandra helt oegoistiskt?

2 kommentarer:

 1. Jättebra skrivet!!! Det enda jag inte kan hålla med om är att män har större sexlust än en kvinna. I mitt förhållande så är det jag som behöver mycket sex för att va lycklig medan min kille skulle lätt nöja sig med att ha sex ca va tredje vecka. Så det finns faktiskt vi kvinnor som är kåtare än män ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe... Jo, så är det nog i många fall. Men det är nog vanligare med att kvinnor "tappar sexlusten" än att män gör det.
   Varför det är så är nog en annan fråga.
   Men du har absolut rätt i att kvinnor och män i grunden är lika sexuellt intresserade/aktiva.

   Radera