fredag 10 juli 2015

Aftonbladets artikel


Vi anar att vi fått en hel del nya läsare under fredagen efter artikeln i Aftonbladet.

Så för att reda ut lite saker om att vara swingers, skriver vi några tankar om vårt polysexuella liv.

Först och främst handlar det inte om att vi swingers är efter en mall. Det finns de som hävdar att de "vet" hur swingers är och hur de ser ut. Ofta med samma förakt som de visar andra som lever ett liv utanför normer och ramar.

Vi skriver detta inlägg tillsammans för att själva ta upp lite frågeställningar och påståenden som vi fått om swingers och försöker kortfattat reda ut swingerslivet.

"Alla swingers är feta och fula"
Visst finns det feta och fula swingers, men det finns som i samhället också vackra och vältränade swingers. Vi ser inte annorlunda ut från andra människor. Vi har träffar extremt fula människor under våra år som swingers, men bara för att vi väljer bort att ha sex med dem, så innebär det inte att vi behöver välja bort dem som socialt begåvade människor.
Vi träffade på senaste festen en kvinna som skulle fått Puma Swede att känna sig som en osexig och grå. På samma fest träffade vi en man som såg ut som en grekisk gud i kroppen. Vi hade inte sex med dem heller, men vi hade roligt tillsammans.
Är swingers fula och feta?
Är swingers normala i utseende och kropp?
Är swingers snygga och vältränade?
Svaret är ja på alla frågor...

"Swingers har sex med vem som helst i ormgropar"
Det finns massor av olika swingers. Alla har egentligen sin grej med att vara flera i sängen. Det finns de som gillar ormgropar och går igång på att inte veta vem eller vilka de har sex med.
Vi vill dock alltid veta vilka vi har sex med och tycker att person är viktigare än utseende. Trevliga och socialt begåvade människor blir för oss sexiga.
Sedan finns det hela skalan till de som "bara" tänder på att ha sex i samma rum som andra och eventuellt idka "hjälpande händer".
Så svaret på detta påstående är att det finns de som gillar ormgropar, men den stora gruppen vill veta med vem eller vilka man har sex. I swingersvärlden respekteras alltid ett nej, utan ett krav på en förklaring.

"Går man på swingersklubb så är risken stor att man blir antastad"
Det finns regelverk som är etablerade på swingersklubbar. Dessa skall följas utan undantag för att alla skall kunna känna sig trygga och få en trivsam stund oavsett om man är en ormgropsmänniska eller gillar att ha sex i samma rum som andra.
Vi träffar allt fler kvinnor på klubbar som går dit som singlar just för att det är en trygg och respektfull miljö med människor som inte dömer andra för deras sexuella njutning.
Naturligtvis skulle det vara konstigt att man blir kränkt av att någon på ett trevligt sätt bjuder in till sex när man är på en swingersklubb. 
Att bli "frågad" om man vill ha sex görs genom att personen jämte lägger sin hand på din arm eller ditt ben (ett icke-sexuellt ställe på kroppen). Vill man inte ha sex med personen, så flyttar man bara försiktigt på handen som ett trevligt "nej tack". Ingen normalt funtad swinger blir sur, arg eller kräver en förklaring. Alla swingers vet att det finns ett stort antal "nybörjare" som vill ta sina steg i egen takt och även att det finns de som inte vill gå längre än att njuta av att andra har sex i deras närhet.

"Tänk om man springer på vänner eller kollegor på en swingersklubb"
Den risken finns alltid. Det man då kan komma ihåg är att de med stor sannolikhet tycker att det är lika pinsamt och har svårt att berätta för er omgivning att de träffade dig/er på en swingersklubb.
Men visst skall man hålla det diskret om man inte vill bjuda in omgivningen till sitt sexliv (precis som alla andra). Inte berättar man för sina vänner och bekanta att man köpt nya sexleksaker eller vilken porrfilm man tittade på igår.
Vi träffar exempelvis inte människor i vår närhet av den enkla anledningen att vi inte vill springa på folk vi haft sex med på ICA.
Reglerna av att vara swingers är att man respekterar andra människors diskretion. Vi ser naturligtvis människor ha sex, men vill de inte berätta vad de jobbar med och/eller var de kommer ifrån, så är det deras ensak. Att prata om andra swingers vid namn, etc. är något vi tycker är ansvarslöst och respektlöst.

"Swingers är människor som söker bra sex från annat håll"
Vi har bara träffat ett par under våra år som swingers som hade ledsnat på att ha sex med varandra efter 25 års äktenskap. Istället för att vara otrogna eller separera så hade de valt att träffa andra par och njuta av partnerbyte.
I alla andra fall så har vi bara träffat swingers som verkligen älskar att ha sex med varandra, men har swingandet som en krydda till något som redan är bra.
För oss är vårt sexliv fantastiskt och mångfasetterat. Vi har kompletterat detta sexliv med att också ha sex med andra tillsammans. Vi lever med andra ord inte i ett "öppet förhållande", utan väljer alltid att ha våra äventyr tillsammans. För oss har det öppnats en ny spänning av att ha partnerbyte i olika rum. Detta är för oss något nytt som vi med små, små steg rör oss mot.
Men för oss är swingandet en krydda som har till uppgift att höja smaken på huvudrätten. Det är inte kryddan som är huvudrätten.

"Tänk om man blir kär i den man har sex med"
Det vore ett relationsmässigt självmord att swinga för att rädda en dålig relation. Relationen måste vara stabil och tryggheten av att vara den stora och erotiska kärleken för den andra måste finnas. Allt annat kan vara en risk.
Vi skiljer på sex och kärlek. Vi tycker att kyssar och kel hör till att älska med varandra. Detta delar vi aldrig med andra. Vi delar bara det sexuella som om vi befann oss i en porrfilm.
Detta är nog en av de vanligaste tankarna från erfarna swingers, just att kunna skilja på sex och kärlek. De swingers vi träffar är alltid genuint förälskade i varandra, är trygga i sin relation och har attityden av att vilja ge den man älskar ett sexliv som är roligt och spännande.  
Vi båda njuter av att se den andra njuta av sex, det är för oss en osjälvisk gåva.

"Det är bara män som vill swinga"
Sorry, men så är inte fallet bland swingers. Kvinnor älskar sex precis lika mycket som män. 
Men visst finns det de män som är egoistiska och tjatar med sig kvinnan till ett swingersäventyr. Dessa egoister brukar dock må ytterst dåligt när deras kvinnor vaknar till och går "bananas".
I vårt fall var det Prinsessan som kom med idén att gå till swingersklubb. Då för ett stort antal år sedan var det mest för att bli tittad på. Inte för att ha sex med andra. Efter två dagars funderande svarade jag att jag gärna gick dit med henne utifrån våra ramar.
Nu har vi fortfarande samma attityd som vi hade från början: Båda skall vilja, små steg och rätten att säga nej.
Om man skall sammanfatta swingers (vilket är svårt), så är det nog att de oftast har ett fantastiskt bra och aktivt sexliv. De är icke-dömande till varandras och andras sexuella turnons och ger för att få.
Det är ytterst oattraktivt med egoism i sexlivet. Det kanske märks tydligare bland swingers. 

"Swingersklubbar och swingersfester är smutsiga snuskställen"
Det finns de klubbar som är sunkiga och smutsiga. Men det finns också de klubbar som är extremt proffsiga och ser ut som ett spa av högsta klass. Det kan vara bra att kika på klubbarnas hemsidor och själv avgöra hur det ser ut. Kom ihåg att de bilder de lägger upp på hemsidan är de bästa bilder de kunde få fram.
Vi tycker att det är värt att åka en bit till vår favoritklubb (Club Adam o Eva). Den är superfräsch och drivs seriöst och proffsigt för alla gästers trivsel och trygghet.
Vad det gäller fester, så finns det otaliga fester som arrangeras i Sverige och runt om i världen. Dessa är ofta arrangerade av erfarna swingers som förstår vad som är sexigt och även arrangerar fester utifrån gästernas behov av diskretion.
Vi går igång på temafester som kan vara 1700-talstema, burlesque-tema eller något annat som skapar en miljö som blandar fantasi med verklighet på ett surrealistiskt sätt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar