torsdag 28 juni 2018

11 månader av väntan

Nu är det sommar och sol. Massor av par har väntat på denna stund och hoppas reparera det trista vardagsliv som man haft - förväntningarna på sex och kärlek är skyhöga!


Men är det verkligen så att vi måste vänta 11 månader på att få njuta av kärlek och sex? Kanske är det just detta som gör att så många par skiljer sig efter semestern. Just för att den uppdämda förväntan aldrig kan infrias.


Vi har alltid hävdat att om man inte kan få sitt kärleksliv att fungera en vanlig onsdag i november, så är det bortkastat att åka till en söderhavsö och tro att man fixar till något långsiktigt. Det är som om man tror att man lagat en människas hjärta genom att koppla till en maskin som pumpar blodet.


Det är en milslång skillnad på män och kvinnor när det kommer till att man tappat bort sitt sexliv. Män har (som alla män vet) något som fylls på och blir till slut olidligt. Kvinnor å andra sidan tappar intresse med tid. En längre tids avsaknad av sexuellt umgänge tenderar därför att landa i att mannen blir frustrerade av allt porrsurfande och runkande i duschen och kvinnan har inte en tanke på sex. Kombinationen blir med andra ord upplagd för konflikter. Mannen upplevs tjata om sex och kvinnan upplevs asexuell.


En annan sak som kan ställa till det i den sexuella samvaron mellan män och kvinnor är det faktum att kvinnor vill ha det mentala av sin partner innan hon vill ge det fysiska. Män är tvärt om. Han vill ha det fysiska innan han vill ge det mentala.


Med lite konsekvensanalys förstår man lätt varför sex så lätt blir till en svår situation. Det låser sig ofta i irritation och prestige - vem är villig att ge först?


Vi har träffat flertalet människor som har sex en eller ett par gånger per år och hävdar att det är okej. Men efter ett tag så visar det sig att ingen är speciellt lycklig. Sexet har ersatts med att bygga om huset, snickra på en altan och fokus på att curla ungarna i allt de gör. 


Ärligt... Man pratar om att man har så mycket att göra, men har ändå tiden att bygga om huset, titta på tv, följa alla s.k. ”vänner” på Instagram och Facebook. Man har tiden att gå på stan och fika och shoppa och läsa allt som skrivs på olika flöden. Man har tiden att lyssna på poddar och har tiden att ligga och sola - det handlar med andra ord inte om att tiden inte räcker till. Det handlar om hur man prioriterar.


Ett tips är att man stänger av internet under en enda fjuttig dag per vecka. Gör er av med ungarna och skit i disken, tvätten och allt annat som inte är ”livsavgörande”. Kanske vore det än bättre att stänga av strömmen i huset (om man inte har frysen full).


Kvar finns levande ljus en filt och kanske en öppen brasa som knastrar i mörkret - framförallt måste man prata med varandra.


Nu är det såhär... Om man nu verkligen inte vill ha sex, så är det bättre att man lämnar varandra innan man börjar hata varandra. Leta upp en person som åtrår dig i allt - även en onsdag i november.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar