måndag 1 augusti 2016

Kärlek och otrohet

Vi fick ett mejl från en man som skrev att han "ramlat in på vår blogg". Han tyckte att bilderna var sexiga och fortsatte med en beskrivning om att han och hans fru (som han säger sig älska djupt) hade ett fantastiskt sexliv och att de hade pratat om att gå till en swingersklubb. Deras tvekan var i första hand på grund av normer och att det är lite tabu... Bra så långt.

Därefter föreslog han att vi skulle träffa honom på hans lilla segelbåt eftersom hans fru (som han älskar djupt) inte gillar segling och därför satt han i sin segelbåt själv och var uppenbart kåt.

Men va fan...

Det är alltför många gifta personer som skriver till oss och föreslår en träff med oss på tre. De bedyrar sin kärlek till sin respektive som om det skulle vara ett säljargument av att göra deras otrohet mindre fel.

För oss är kärlek något unikt som vi aldrig delar med andra. Vi är med andra ord helt känslomässigt monogama. Sex kan vi dock dela med andra inom bestämda ramar och med regler som vi satt upp tillsammans under åren.

Vad är då skillnaden mellan oss och de män (oftast män) som vill träffa oss och knulla bakom ryggen på den de bedyrar sin kärlek till?

Jo, för oss handlar kärlek om en tillit och ett förtroende som vi båda arbetar med att förtjäna. Vi har valt att vara helt öppna mot varandra vad vi gillar och inte gillar. Om någon av oss säger nej, så försöker vi hitta en medelväg som vi båda gillar. Går inte detta, så är ett nej ett nej och skall respekteras.

Kanske är det så att otrohet bland swingers är ett större svek än bland de som har ett monogamt sexliv. I deras fall kan man försöka "skylla på" att det bara handlade om sex. Men för swingers kan det inte "bara handla om sex" vid otrohet. 

Om Prinsessan vill ha tre killar samtidigt, så är det bara för henne att berätta för mig vad hon vill ha, så får hon det. Är vi på en swingersfest och hon vill ha sex med en annan man, så säger hon det. Det kan ta ett litet tag att hitta rätt killar som hon gillar för en mmmf, men det går att fixa. Om jag vill ha en trekant med två kvinnor, så är det bara för mig att berätta det för Prinsessan, så kommer hon att lägga ner energi på att hitta en bra extrakvinna som vi kan dela på.

Så om någon av oss skulle gå bakom ryggen på den andre och ha sex, så kan det inte handla om sex utan snarare om kärlek och känslor. Detta är något vi aldrig delar med av till andra. Sveket skulle vara totalt och omöjligt att laga. Den tillit och respekt vi byggt upp under 8 år skulle tillintetgöras under bråkdelen av en sekund.

Vad många verkar glömma när det kommer till otrohet är att det är ett svek i grundstommen av relationen, oavsett om det handlar om monogama människor eller swingers. De enda som kan göra vad de vill utan sexuella förpliktelser är de som har en samsyn om att få ha sexuella relationer hur de vill i en s.k. öppen relation. Men även de har regler och ramar att hålla sig till som inte får passeras utan konsekvenser.

Kärlek är med andra ord respekt, tillit, omvårdnad, intresse och ett ständigt arbete att förtjäna den andres kärlek. Att gå bakom ryggen på den andre och ändå hävda att man älskar sin fru är med andra ord en uppdiktad historia av en person som inte vet vad kärlek är. En egoist som vill ha.

En del personer som skriver till oss använder sin otrohet som ett säljargument av att de själva är diskreta och att det skulle gynna oss. Men vårt enkla svar på detta är att om man inte ens kan respektera den man säger sig älska, så lär man knappast respektera oss.

Vårt råd till er som är eller vill vara otrogna är att antingen göra något åt relationen eller acceptera situationen. Att försöka äta kakan och ha kakan kvar slutar alltid i en katastrof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar