fredag 28 mars 2014

Krav v/s frivillighet

Prinsessan skriver.

Varför skriver vi vår blogg? Svaret på den frågan vet jag inte ens om jag har själv. Det finns inget "därför att" svar på detta. Vi började skriva för ganska länge sedan, när vår resa på denna väg var tämligen nyss påbörjad. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. ´

Vi har blivit visare, mer vågade, mer erfarna, tydligare med vad vi söker och bra mycket mer medvetna om vilka egenskaper vi letar efter hos våra lekkamrater. En tid gick vi bara på klubbar, nu träffar vi oftast likasinnade privat på hotell, hemma hos oss eller på fester. Vi är i ständig rörelse. Tabun och fantasier har förvandlats till realiteter. Ramar har flyttats.

Vi börjar kunna läsa mellan raderna redan i profilerna här på BC, och kan nu tämligen omgående avgöra huruvida personer är seriösa eller inte. Vi känner igen tecken och ser varningslampor.

Under denna resa har fler och flera hakat på, och hänger med på ett litet hörn. Här på bloggen. Det uppskattar vi väldigt mycket. Det är inte så lite spännande att dela våra upplevelser med er - även om vi är och förblir anonyma för varandra.

Men. En sak som jag skulle önska, är att er och vår relation förblir kravlös. Vi skriver när vi har något spännande, viktigt, sexigt eller för oss angeläget att skriva om. Ni kommenterar när ni känner för det, när ni tycker att vi har rätt eller fel, eller bara vill uppmuntra alternativt hälsa på oss.

Vi blir jätteglada av att ni läser, vi blir tokigt stolta över att ni gillar vad vi skriver och att ni följer oss.

Ni gör vad ni känner för. Ni läser när ni vill, ni kommenterar när ni känner att det känns bra. Vi skriver om det vi vill. Ni följer oss så länge ni önskar, och vi bjuder in er till det så länge vi känner att bloggandet ger oss något.

Jag tror det måste vara just så kravlöst för att vara roligt. Det är lite avtändande att någon bloggläsare kräver att (just dennes?) kommentarer besvaras. Det är förvånande tycker jag. Hur många bloggare besvarar samtliga kommentarer? Hur många bloggare besvarar 10% av kommentarerna? Av de mer än 400 kommentarer vi fått genom åren skulle jag påstå att vi besvarat de allra flesta.

Att inte besvara kommentarer är inget aktivt ställningstagande från vår sida. Vi väljer inte tystnad, däremot prioriterar vi annat än bloggen ibland. Vi är inte ständigt uppkopplade. Ändå. Jag undrar verkligen... En arg göteborgare anser att vi ska besvara kommentarer, gör vi inte det anser han att vi antingen är ointresserade eller "slarviga". Jag och Älsklingen har hängt upp oss en smula på alternativ nr 2. "Slarviga".

Kan vi "slarva" i detta? Är det tekniskt möjligt? Bloggandet bygger på frivillighet från vår sida. Kan man då "slarva" eller förutsätter "slarv" ett åtagande från vår sida att som i det här fallet besvara samtliga kommentarer? Om vi gjort ett sådant åtagande, ja då anser jag precis som den arge göterborgaren att vi "slarvar" ibland. Mig veterligen har vi dock aldrig gett ett sådant löfte?

Jag tycker om att blogga om mitt och Älsklingens aktiva sexliv. Jag gillar att dela med mig av våra tankar och erfarenheter. Jag är jätteglad för att ni är så många som följer oss. Jag älskar att vår relation som bloggare/läsare är 100% frivillig. Krav har vi alla ändå på oss, utan att vi behöver ställa sådana på varandra i denna digitala värld.

Vi ska jobba, ta hand om vår familj, klippa ner äppelträden, betala räkningarna, panta flaskor, tvätta fönster, hälsa på åldrande släktingar, smörja cykelkedjan, hjälpa barnen med läxor, skjutsa till träning och kompisar, stötta vänner i kärlekssorg, plantera om blommor, byta däck på bilen... Alla är vi omgärdade av olika måsten. Kan det inte vara skönt med en måste-fri zon?

Det är alltid, utan undantag oändligt mycket sexigare och skönare att slippa krav och måsten. Det var bara det jag ville ha sagt.4 kommentarer:

  1. Mycket bra skrivet. Vi tänker lika. Tycker om att läsa och följa er resa. Vi är "bara" i början:)

    SvaraRadera
  2. Ni är bäst, fler borde bejaka livet och lusten som ni. // Hon45/Han40.

    SvaraRadera