tisdag 16 juni 2015

Perverterade galningar


Att vara swingers ser lika olika ut som alla andras sexliv.

Det finns de som ”bara” har vaniljsex hemma och det finns de som plockar fram en massa rekvisita och leker rollspel bakom stängda dörrar.

Samma sak gäller för oss swingers. Inget är exakt efter en mall.

Vi har träffat på de par som haft regler och ramar som omfattar i princip allt. Vi har också träffat de som bara vill ha sex jämte andra människor. Stor skillnad men inget som är annorlunda mot alla andra människor.

Vi har själva valt att ha lite snävare ramar än att vi gör vad som helst. Vi kysser inte andra och vi kelar inte med andra. Detta är för att vi skiljer på sex och kärlek. Vi älskar med varandra och knullar tillsammans med andra. Så lätt har vi gjort det för oss själva. Kärleken är unik, men det sexuella delar vi gärna med andra.

Låter det knasigt?

Förmodligen är det knasigt i enlighet med sociala normer av vad som är rätt eller fel.

Men för oss är det ingen större skillnad på att få massage av en massör… Inte blir man kär bara för att den okända massören ger fysisk njutning (kanske var det ett dåligt exempel).

Kan det då vara så att det är de normer vi fått från vår omgivning som säger vad vi tycker ”passar sig”?

Vi är så starkt programmerade från barnsben att män skall vara sexuella varelser som erövrar kvinnor i löpande band. Kvinnorna skall hålla på sig och helst bara ha ett fåtal erotiska förbindelser. Har hon för många sexuella relationer, så döms hon hårt från såväl män som kvinnor av att vara en slampa eller än värre ord.

Vi programmeras också att vi skall vara varandra trogna och leva i en sexuell tvåsamhet resten av vårt liv när vi väl valt vår partner. Samtidigt skiljer vi oss mer än tidigare och otroheten frodas på otrohetssajter och på konferenser med jobbet.

Om man för en kort stund tar bort alla förväntningar på hur samhället vill att vi skall göra som par, så bör det inte finnas ett kärleksfullt par som vill göra varandra illa medvetet. Samtidigt så borde ett par jubla om man lever i en relation där sex är på lika villkor och där sex är något som är befriat från skuld, tjat, besvikelse och krav.

Vi har valt ramar för vårt sexliv som är till för att vi båda skall kunna äga rätten till att vara sexuella varelser. Vi ger för att få.

Detta gör i sin tur att vi inte behöver drömma om sexuella äventyr och gå bakom ryggen på varandra om vi vill uppleva något spännande sexuellt. Det är för oss att bara berätta den dröm man har och om båda vill, så gör man det tillsammans. Vill inte den ena genomföra drömmen i verkligheten, så hittar man en mellanväg som båda är bekväma med.

Många tror att swingers inte kan vara otrogna mot varandra. Detta är helt fel.

Det kanske till och med är så att otrohet genom svek är större hos swingers än hos många andra. För swingers handlar allt om förtroende, öppenhet och tillit. Bryts detta, så kan swingers aldrig ”skylla på” att det inte betydde något och/eller att det bara var sexuellt.

Om en swinger går bakom ryggen på sin partner så finns det bara en anledning och det är kärlek. Detta är ett starkare svek än sex även för de som inte är swingers.

Att gå på en swingersfest eller en swingersklubb är så upplyftande. Kvinnor har sex för att de älskar sex. Kvinnor har sex på samma grund som män. Det vill säga för att de gillar sex och de har lärt sig att ta sig rätten att njuta.

Detta är vårt sätt att se på de regler vi satt upp för vårt swingande. Vi byter gärna partners om alla är med på det. Vi bjuder gärna in singeltjejer och singelkillar för trekanter så länge alla känner för det.

Men vi lever bara detta liv under diskreta former. Det är vårt liv som vi lever lyckliga med. Vi bjuder inte in samhället att döma oss och vi är ytterst försiktiga så att det aldrig gör någon illa. Vi lever ansvarsfulla liv utåt som följer de normer samhället har satt upp.

Vi lever med andra ord både som samhället vill och som vi själva vill. Om detta är att vara galna och perverterade, så är det väl så…

3 kommentarer:

  1. Ni är två av de finaste och klokaste människorna jag träffat. Jag blir varm och glad av följa hur ni fortsätter leva er vision och dröm som swingers.

    Kram,
    En vän

    SvaraRadera
  2. Ni ger så trevlig läsning. Själv skulle vi aldrig tänka oss att bjuda in några andra till vårt sexliv. Det är så vi vill ha det. Men vi måste säga att ni ger ett väldigt bra intryck av hur swingerslivet kan vara. Vi önskar att alla kunde leva som dom vill, utan en massa dömande av trångsynta människor. Varje människa har rätt till sitt sätt att vara. Ser fram emot vidare läsning från er.

    SvaraRadera