fredag 17 maj 2013

Att tända på en annan person.

Han skriver:

Att jag och Prinsessan är upp över öronen förälskade råder inga tvivel om. Vi har varit ett par i många år nu, men känner fortfarande känslan av förälskelse när vi tittar på varandra.

Men vad är det egentligen som för att vi blir attraherade av andra?

Alla har vi träffat bildskönt vackra människor som det inte råder något tvivel om att de ser bra ut på bild. Men i samma sekund som de öppnar sin mun och säger något, så ändras deras yttre likt i en skräckfilm till något oattraktivt och fult.

Omvänt så finns det de människor som ser mer alldagliga ut som blir till de vackraste varelserna när de öppnar sin mun och börjar tala...

Vi tänder på socialt begåvade människor. Människor som kan de skrivna och oskrivna koder som ger oss tryggheten att våga vara tillsammans med andra.

Allt handlar om trygghet... Att idka partnerbyte bygger på att vi kan känna oss trygga med att det par vi byter med respekterar samtliga av våra regler och ramar. Det finns inte utrymme för "misstag" och "glömska" när det kommer till våra regler. Det är bara korkade eller egoistiska människor som väljer bort våra regler till förmån för egoismen.

Sex handlar om att känna sig trygg med att den eller de som man träffar. Trygghet skapas med de personer som förstår sina roller. Det finns allt för många som skriver helt fel saker på exempelvis bc.

  • Det finns de som uppenbart söker kärlek och som borde söka sig till dejtingsajter.
  • De som valt profilnamn som avskräcker, typ psychokiller, razorblade, eller liknande.
  • De som vill bråka för att få någon form av kontakt.
  • De som inte kan låta bli att skriva könsord.
  • De som inte förstår sin roll.
  • De som int ens läst profiltexten innan de skriver.

Det finns otaliga människor som visar allt annat än att "ni kan lita på mig/oss".

Utseendet då?

Jo, det är visst viktigt. Alla vill vi ha sex med en sexig och vacker människa, men bara om han, hon eller de också tar med sig sin vackra hjärna till sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar