tisdag 19 juli 2016

Frågestund

Vi är lyckligt lottade som får frågor skickade till oss mellan varven. Frågeställaren vill ofta veta hur han/hon på ett eller annat sätt ska lyckas få sin partner intresserad av att ta steget in i swingerslivet. Vi har flera gånger skrivit om just detta i olika inlägg - och gör det nu ännu en gång. 

Personen som senast ville få lite tips skrev: "Jag vill bli swinger men min sambo är lite osäker, hon anser det konstigt att ligga med andra när vi älskar varandra."

Personen förklarade: "Jag älskar min sambo och att se henne njuta med mig eller någon annan gör mig både glad men även upphetsad"

Personen ställde frågan: "Hur ska man gå tillväga för att kanske få med henne mer och förstå hur jag känner och få henne att slappna av?"

Vi får inte riktigt grepp på exakt hur tydligt den ovilliga parten varit. Är hon helt emot swingande, eller tycker hon det verkar lite spännande - men anser att det hela är konstigt, otäckt och för långt utanför normen?

Vårt svar ser nämligen olika ut vid olika scenarier och vi har inte tillräckligt mycket information för att helt förstå hur situationen ser ut. 

Vårt svar är generellt och är inte avsett enbart för frågeställaren. Vårt svar riktar sig till alla - ni är många som vill veta "hur man gör".

Om det är så att din älskling tydligt förklarat att han/hon inte är intresserad av swingande så är vårt svar mycket enkelt - du ska inte tjata eller övertyga mer utan istället börja lyssna på vad hon eller han säger och acceptera detta! Sex ska vara frivilligt. Ingen ska göra något han eller hon inte vill eller känner sig trygg med. 

Om man lyssnar på sin partner istället för att för att försöka förklara sina egna önskemål är det förmodligen så att alla par kan hitta gemensamma sexuella intressen att njuta av tillsammans och som kanske utvecklas framöver. Vem vet var er "resa" tar er? Med lyhördhet och respekt för varandra blir båda vinnare - långsiktigt.

Tjatar du på din partner istället för att försöka förstå så kommer din älskling bli less på dig och garanterat inte ha lust att vare sig ha sex med dig eller känna sig trygg nog att dela med sig av sina fanatisier eller drömmar. Sluta tjata, förklara, försöka övertyga eller i värsta fall manipulera din partner för att få som du själv vill. 

Att övertyga någon göra något han eller hon inte vill är ett säkert sätt att allvarligt skada sin relation!

Om det nu är så att din partner uttryckt en smula intresse för det hela men är osäker på om hon/han vågar är vårt svar så klart annorlunda. Det är sunt att vara skeptisk och fundersam! Det är helt rätt att prata om som exempelvis hur avancerat swingande man är öppen för - kanske kan man tänka sig sex i samma rum som några andra?

Är din partner nyfiken på sex med någon av samma kön? Jag själv hade sex med en annan kvinna vid ett av våra första besök på swingersklubbar - detta var en dröm som gick i uppfyllelse för mig och ett lagom stort steg för oss på vår resa från att tidigare "bara" haft sex jämte andra. Vill ni besöka en nudiststrand i sommar och på tu man hand glänta på en liten dörr till det aningen udda tycker jag ni ska göra det!

Prata med varandra och ta reda på om det finns ett litet steg ni kan ta tillsammans om som ni båda känner er bekväma med? Hittar ni ett sådant så börja där, utan förväntningar eller krav på en fortsättning. 

Ge din partner minst 3 komplimanger idag och se var det leder... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar