tisdag 26 april 2016

Brist på lust



När den ena vill ha sex, medan den andra inte vill ha sex, skapas ett problem där situationen hamnar i ett låst läge.

Det som är svårast i situationen är att den som säger nej i en relation som involverar båda har en "vetorätt" på beslutet. Det betyder att den som säger nej tar sig (och har) rätten att tvinga fram ett avslag för sex.

Det låter kanske absurt och stelt när man kombinerar vetorätt med ett sexuellt umgänge, men det är inte helt ovanligt i relationer att sexlivet låst sig i att den ena vill medan den andre inte vill.
Det som är viktigt när man kommer till en sexuell låsning är att acceptera att det ibland finns mer eller mindre sexuell lust och att lusten rör sig i vågor. Att det därmed kan uppstå perioder när sex inte är det primära är med andra ord inte så konstigt. Snarare helt naturligt.

Men i de fall där situationen hamnat i en långvarig låsning bör man ställa sig mentalt vid sidan av problemet och fundera på vad som skapar låsningen. Är det stress eller annat som påverkar situationen, så är det kanske där ni skall börja jobba.

Skulle det dock vara så att låsningen är långvarig och att det inte är en reaktion på något temporärt, så är problemet allvarligt och leder allt som oftast till destruktiva känslor och situationer.

Sex är i många fall underskattat. Underskattat på så sätt att det påverkar en människas självbild och skapar starka känslor.

Om X vill ha sex medan Y inte vill ha sex, kommer X att känna saker. X kommer med stor sannolikhet känna sig otillräcklig och oattraktiv. Kanske blir det viktigt för X att få uppskattning från annat håll. Y kommer att veta att X har ett behov som inte blir tillfredsställt och kommer med stor sannolikhet att känna sig otillräcklig och kommer att känna förpliktelser på sexuell aktivitet vilket skapar än med avsmak för sex.

Relationen börjar med andra ord handla om negativa ord och känslor som successivt blir starkare ju längre tid det går.

Faktum är att om BÅDA inte vill ha ett aktivt sexliv, så finns det inget annat att göra långsiktigt än att lämna varandra oavsett hur mycket man än älskar varandra. Sex är en så stark drift att den ändå kommer att vinna till slut. Frustrationen kommer att skapa konflikter och kanske sker det övertramp i form av otrohet. 

Det är bättre att lämna varandra innan ni börjar hata varandra än att vänta till dess att ni inte tål varandras åsyn. Genom att lämna varandra sker också en konsekvens av sexvägran. Den ena har rätten att säga nej till sex och den andre har rätten att lämna förhållandet.

Naturligtvis är det en helt annan sak om båda har en samsyn om att skapa ett fullödigt sexliv. Då är det bara att börja kämpa, engagera sig och prioritera sex framför det som kan vänta tills imorgon.

Men kom ihåg att sex är mer än "bara" penetration. Sex är att känna erotik, kåthet och få igång fantasier. Sex är att kåta upp varandra under lång tid, klä sig sexigt och ibland ge varandra orgasm på sexiga sätt. Sex är med andra ord att åtrå och känna sig åtrådd fysiskt och mentalt. Män och kvinnor njuter av att känna sig åtrådda och uppskattade. Det omvända skapar lika starka känslor,men tvärt om.

Så... Gör något sexigt ikväll som en överraskning till den du älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar