tisdag 27 september 2022

Att bry sig

 

Alla har sin specifika smak när det kommer till vad som är sexiga kläder. Kanske är det ett litet genomskinligt set från Agent Provocateur som oftast hamnar på ett kilopris som kan jämföras med guldpriset. Eller så är det en glansig latexdräkt som beställts från utlandet efter väl mätta mått och som kräver ett helvetesprojekt att få hem till Sverige - oavsett vad, så är det en smaksak vad som är "sexigt" och det kräver alltid lite engagemang.

Men samtidigt är det inte bara underkläderna som skapar en sexig klädsel. Det är också hur man klär sig utanpå sina underkläder. Det är detta "yttre skal" som besvarar frågan om ur vill man bli upplevd av sin partner? Hur vill man bli betraktad av sin partner?

Att gå runt i slitna allväderskläder kan vara extremt praktiskt i vissa miljöer. Men att gå med en skaljacka dag ut och dag in med fotriktiga skor och ett par byxor som funkar bäst i en svampskog skvallrar om att man inte bryr sig längre.

Visst kan några läsare säkert bli upprörda över detta uttalande, men sanningen är dessvärre att skönheten inte enbart i kommer inifrån. Den kommer från en kombination av att man bryr sig om hur man ser ut för sin partner tillsammans med vilka signaler man skickar. Signaler om att man vill upplevas som attraktiv och att man gör det lilla extra för att hen skall tycka att man är fin. Motsatsen signalerar med svidande tydlighet att "Jag skiter i vad du tycker om mig!".

Det gör ingen skillnad om man är 25 år eller om man är 75 år. Självklart är det lite jobbigare att få ordning på allt när man är lite äldre. Men det handlar inte om att se ut som man gjorde när man var 25. Det handlar om att man bryr sig om hur man ser ut till sin partner.

Så... Ta ledigt en eftermiddag från jobbet och åk förbi mataffären och köp lite skaldjur. Köp en flaska vin och städa hela lägenheten. Se till att ungarna får sova hos någon annan och duka upp ett bord för dig och din respektive med levande ljus. Duscha och gör dig fin och klä upp dig så som du tror att din partner skulle uppskatta.

Om detta inte leder till en romantisk afton som slutar med att ni båda andas ut nakna och svettiga i sängen så har ni båda ett problem att ta i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar