lördag 3 november 2018

Klädsel till temafest



Att planera för en tur till Club Adam o Eva i Norrköping är nästan lika roligt som själva klubbesöket.


Just nu planerar vi för en helg framöver. Den ena dagen ären mix-kväll (dit singelkillar också är välkomna) och den andra dagen är en parkväll med temat ”stockings and high heels”.


Eftersom det är mannen som får välja Prinsessans outfit till klubbesök, så blir det en del provande innan beslutet har fattats - och en hel del fotografering.


Vi vill alltid följa temat som beskrivs. Det är sjukt tråkigt när människor kommer till temafester och har lagt ner minimalt arbete på att anpassa sig efter arrangörens önskemål om klädsel - trots tydliga instruktioner.





Som när vi ibland har varit på ”Eyes Wide Shut” på klubb. Ett tema som är till för att man skall skapa samma stämning och miljö som i filmen med samma namn. Att då komma till en sådan temafest i jeans, t-shirt, skitiga träningsskor och bara dra på sig en svart kåpa över huvudet är för oss trist och bedrövligt - deras lathet påverkar hela stämningen och miljön för alla.


Vid ett tillfälle var vi på en privat fest där temat var ”Burlesque”. Paret som arrangerade festen hade skickat ut en inbjudan med tydliga instruktioner och sedan tidigare visste vi att de var ytterst noga och la stor vikt vid att skapa en fantastisk miljö runt festen. De hade till och med skickat med ”inspirationsbilder” så att man kunde få exempel på hur de förväntade sig männens klädsel och olika exempel på kvinnornas klädsel - män i svart smoking/kostym, vit skjorta, svart slips eller fluga och en hatt - antingen en hög hatt eller ett plommonstop.


Ni kan inte ana vilka vackra kreationer kvinnorna kom i. Fjädrar, glitter, korsetter i vackra färger, klackar och bling. Männen var uppenbart diskret klädda men utstrålade stil. Det var ingen tvekan om att det var kvinnorna som skulle glänsa och synas under kvällen. Männen var där för kvinnornas skull.


Precis när värden skulle utbringa en skål och därmed introducera festen, så kom ett par inrusande med andan i halsen.


Det blev helt tyst och alla stirrade på deras kläder. 


Om ni kommer ihåg gruppen Lordi som vann Eurovision Song Contest för massor av år sedan. Läder, nitar, spännen och platå-boots...


Maken till fel outfit har vi aldrig varit med om. De ursäktade sig med att de inte ”hunnit läsa igenom inbjudan” och värdparet agerade som om det inte var några problem - att frun i paret betedde sig som Anna Anka senare på kvällen var kanske ett större problem.


Så i respekt till de som arrangerar fester så gör vi alltid vårt bästa i att försöka förstå vad de vill ha ut av festen, vilken miljö de försöker att skapa och vad andra vill uppleva - så anpassar vi vår klädsel efter det.


Ovan är bilder av Prinsessan. Det står mellan de på bilderna eller en svart catsuit för fredagen. Lördagens tema har vi inte hittat något till än, men ”stockings and high heels” kräver ingen ofantlig förberedelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar