tisdag 26 juni 2018

Att vara polysexuell

Det finns många ord som beskriver hur man lever sitt sexuella liv. Monogam, swinger, polyamorös, ”öppen relation”, m.m.


Men är inte dessa ord bara ett sätt att försöka gruppera människor i en klump och skapa ytterligare en norm av att vara utanför normen?


Vår relation ser inte ut som alla andra swingers. Vi tror att de flesta swingers har sina egna regler och ramar för hur deras sexliv funkar som bäst. Vissa anser sig vara swingers, men har inte sex med andra. De går till en swingersklubb och har sex jämte andra som en krydda.


Vissa swingers har inga som helst regler och ramar. De lever ihop men har sex med andra när de känner för det och kan inleda flera kärleksrelationer samtidigt.


Skillnaderna på swingers är med andra ord lika många som det finns swingers. 


Vi tror inte på ett monogamt sexliv. Visst får alla ha sina åsikter om detta och förmodligen har de lika rätt i sina åsikter som vi har i våra. Men vi tror inte på att vårt genetiska arv är en helt monogam varelse som är ämnad att ”bara” ha sex med en människa under hela sitt liv.


Däremot kan vi tycka att den erotiska kärleken till en annan människa kan vara monogam. Vilket betyder att vi skiljer på att vara monogama i kärlekslivet och monogama i sexlivet. Sex och kärlek är för oss två helt skilda områden.


Vi fick en fråga för ett tag sedan från ett par som dels ville veta om vi inte kunde bli svartsjuka, men också om man kan vara ”otrogen” om man är swingers.


Visst kan swingers bli svartsjuka och visst kan man vara otrogen om man är swingers. Men vi blir inte svartsjuka av att se den andre njuta av sex med en annan. Tvärt om, så tycker vi att det är själva grejen med att vara swingers - att få njuta utan hämningar tillsammans med andra.


Men om någon av oss skulle inleda en relation bakom ryggen på den andre, så skulle vi anse att det vore otrohet. Skillnaden mellan att ha sex med andra och otrohet handlar med andra ord om att vara ärlig med vad man vill och vad man gör.


Vi är två personer med våra olika sexuella turnons. Om man är öppen med vad man vill så hittar man alltid en inriktning som båda tycker om. Men om man ljuger eller ger efter för den andres tjat, så lär sexlivet sluta i katastrof. Öppenhet och ärlighet är med andra ord det som skapar och upprätthåller ett spännande sexliv.


Men varför ljuger så många människor i sitt kärleksliv?


Otaliga är de män och kvinnor vi fått meddelande på BC om att de ”söker något vid sidan av”. Otaliga är de ”kk-par” på BC som söker träffar men där de båda har varsin relation på annat håll. Hundratusentals kvinnor och män är medlemmar på dejtingsidor för otrogna. Telefoner får mer och mer sofistikerade system som skall hindra andra från att kunna kika in i hemlighet så att vänstrandet inte upptäcks av frun eller mannen.


Myten om att män är mer otrogna än kvinnor borde ha suddats ut sedan länge. Kanske är det så att män är mer öppna med sina ”erövringar” än vad kvinnor är. Men alla dessa otrogna män har ju sex med kvinnor - vilka är dessa i så fall?


Jaja. Som ni förstår så är otrohet något vi tar starkt avstånd från. Det är få saker som sårar mer än denna typ av svek. Sviker man sin respektives tillit, så lär man också stänga dörren till ett spännande sexliv.


Det kan kännas lite pinsamt att berätta för sin respektive om sina innersta sexuella fantasier. Varför då inte börja med att skriva varsitt brev till varandra. Ett brev som beskriver vad man tänder på och hur en sådan situation skulle kunna se ut - det är både lärorikt och upphetsande.


Have Fun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar