måndag 18 januari 2016

Tips inför en träff


För oss är det viktigt med trygghet. Tryggheten att vi inte går för fort fram eller att det händer något oplanerat under träffen.

Detta inlägg handlar därför om hur vi valt att agera för att känna oss trygga med en träff.

Då vi ofta ser ett sammanhang mellan sättet att uttrycka sig och den sociala kompetensen, är det viktigt för oss att det sker en kommunikation innan träff. Vi har fattat tycke för Kik som ”verktyg”. Här kan man chatta och byta bilder utan att behöva verifiera via telefon (som oftast blir krystat och nervöst).

Extrakillarna hänvisas till Prinsessan och extratjejerna hänvisas till honom. Par skriver vi oftast till båda två.

När vi har skrivit till varandra ett tag, så byter vi ansiktsbilder. Man vill verkligen se hur de andra ser ut, då det skvallrar en hel del om personen/-erna. Vi brukar skicka bilder som är ”färska”. Även om man inte tror det, så förändras utseendet med ålder. Trots detta har vi kommit på att de bilder vi fått kommer från tiden då man framkallade film. Det blir bara pinsamt för alla parter.

Efter att alla känner attraktion över text och bilder, så brukar vi kommunicera de regler och ramar vi har inför en träff. De som ”tar det som det kommer”, brukar vi bli lite avvaktande gentemot. Det är rimligt att man vet vad man vill respektive inte vill inför en träff.

Det vi brukar klara ut är:

·         Kondom
·         Kyssar
·         Partnerbyte
·         Bisex
·         Övernattning
·         Diskretion
·         Plats
·         Avslutning
·         Erfarenhet
·         Civilstånd
·         Analt
·         Oralt
·         Dominans
·         m.m.

Dessa frågeställningar är inget vi egentligen tycker är så sexigt att skriva om inför en träff, men det är bättre att man skriver om det i ett tidigt skede än att börja diskutera om det när man är nakna. När man väl fått av sig kläderna, så måste man ha koll på allas ramar och gränser.

Efter att alla är okej med varandras ramar, så bokar vi in en träff. Det är ingen idé att ”förhandla” andras ramar. Ibland är det par som försöker förhandla med oss om att slippa kondomen eller att få oss att acceptera kyssandet som en del under partnerbytet. Då stänger vi kommunikationen omgående. Det finns inga andra än vi själva som ändrar våra ramar. Då säger vi ”tack och hej” och väljer bort till förmån för de som accepterar och respekterar våra regler på samma sätt som vi respekterar deras.

Det är alltid de som har de snävaste ramarna som styr. Om ett par inte vill ha partnerbyte, så är det de som styr. Vi kan välja bort dem om vi vill, men det är inte okej att försöka förändra andras ramar.

Efter detta kommer vi fram till en träff. Singlar vill vi gärna träffa för att se om de finns på riktigt. Det är förvånansvärt många som inte finns i verkligheten (fejkprofiler), eller som inte dyker upp på den första träffen med argumentet om att de ”blivit sjuka”, eller varit tvungna att ”resa på en utlandsresa med jobbet”.

Kommer man inte på den första snabbträffen, så väljer vi bort dem. Även om det råkar vara sanning, så är det så stor andel som inte vågar dyka upp att vi valt att ha nolltolerans över de som inte dyker upp.

Dessa snabbträffar har visat sig fungera ypperligt. Man träffas som snabbast på en offentlig plats. Det kan vara på centralstationen bland tusentals andra människor, eller över en snabbfika. Tiden behöver inte vara längre än ett par minuter för att man skall få en uppfattning om personen.

Efter denna snabbträff hör vi av oss via Kik eller bc och bestämmer en sexträff irl.

Vi har valt att träffa andra över ett glas vin i en hotellbar. Här är man offentlig, men ändå anonym, vilket passar oss perfekt. Vi träffar aldrig människor i vårt närområde på grund av att vi är diskreta med vika vi är och vad vi gör.

Skulle det vara så att det nu inte känns rätt för alla, så är det bara att man är ärlig och säger ”tack för sig” och lämnar. Man skall aldrig gå vidare till rummet om inte samtliga inblandade är okej med att klä av sig tillsammans och känner attraktion över varandra.

Då vi träffar par som vill ha partnerbyte och där kvinnan är bi, är det viktigt att alla känner sig okej med detta. Det vore orimligt om alla vill byta partners utom en. Då blir själva situationen fel och därför skall man vara tydlig och ärlig om det känns fel. Vi är helt klart för gamla för att hålla på med ”snäll-knull”.

Vi har valt att ha ”hemliga” tecken som vi använder när vi träffar andra. Dessa tecken är till stor hjälp när vi exempelvis går på swingersklubb. Om vi visar den andra ett tecken (kan exempelvis vara att krama den andres hand hårt) så är det ett tecken för att vi inte skall gå vidare med personen/-erna. Ett annat tecken (kan vara exempelvis en smekning på den andres kind) betyder att vi gärna har sex med honom/henne/dem. På så sätt behöver vi inte diskutera något framför andra.

Nu har vi i och för sig ganska bra koll på vad den andre tycker är sexigt. Prinsessan gillar bröst och kvinnliga kvinnor som gärna får vara bossiga. Hon gillar socialt skickliga och artiga män, medan han gillar slampiga, nätta och lite undergivna kvinnor. Så nu för tiden behöver vi inte använda så många tecken för att veta vad den andre tycker.

Själva sexet på rummet brukar lösa sig självt. Träffar vi par eller singeltjejer, så brukar det alltid börja med att kvinnorna njuter av varandra först. Singelkillar väljer vi utifrån att de är lyhörda och klarar av att styras efter instruktioner.

Kanske är det så med att träffa andra att ju bättre start, desto bättre fortsättning. Blir det krångel i början, så lär man få krångel under själva träffen. Var därför inte rädda att säga nej till situationer som inte känns rätt.

 

2 kommentarer:

  1. Tack för trevlig och seriös blogg!
    Vi är ett par i tidiga 30 årsåldern och njuter och leker i swingersvärlden så mycket vi hinner.
    Något vi undrar över är hur ni lyckas få kontakt med singeltjejer (bi) som vill vara med par.
    Bc är verkligen inte lätt alltså. Letar lite i umgängeskretsar men inte lätt alltså..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de snälla orden.
      Jo, det är inte så lätt att "hitta" singelkvinnor. Vi skriver ett separat inlägg om det.

      Radera