måndag 13 juni 2016

Regler...

En kvällstidning ger betalande läsare möjlighet att få inblick i regelverket som gäller vid swingande. Jag har inte läst artikeln - jag har redan bra koll på hur man för sig på klubb och swingersfester. 

Ofta är regelboken tämligen lik den vi förväntas kunna i alla sociala sammanhang och på diverse bjudningar, partyn och så vidare.

Det är enkelt. 

Var trevlig, hälsa och intressera dig för andra än dig själv. Försök vara lyhörd inför andras signaler, vill de du intresserar dig för prata med andra på festen - kläng inte dig fast. Går någon utan att bjuda dig att följa med - ta inte rygg och spring efter! Tala inte nedlåtande till (eller om) andra gäster eller värdparet. Var aktsam om värdparets egendom. 

Finns en dresscode - gör ditt yttersta för att följa den. Gå inte på en fest eller till en klubb om du inte gillar temat! Det är ingen lysande idé att exempelvis tacka ja till en BDSM fest om du inte gillar dominans. Det är inte konstigare än att tacka nej till surströmmingsskivan för att du inte fixar "rutten fisk". 

Var diskret med vad du och din älskling gjort i helgen efter festen. Swingers är ljusskygga varelser och vill förmodligen inte att du outar dem och deras sexliv, outa ditt eget om du tycker det är lämpligt, men inte andras. Lämna alla former av kameror utanför festlokalen. Du behöver inte mobilen på en swingersfest eller på en klubb. Visst har vi använt kameror ibland - men endast då alla är ok med detta och litar på att fotografen bakom kameran har full förståelse för etik och moral. 

Andra mer direkta regler:

Fråga alltid OM din närvaro/delaktighet är önskvärd. Man tar inte för sig på en fest eller klubb! Man bjuds in eller frågar om lov. Antingen frågar man exempelvis "vill ni ha sällskap" eller lägger en hand på någons arm. Flyttas handen inte bort kan du försiktigt närma dig. Flyttas handen bort går du därifrån utan att göra en scen av att du just blev nobbad. Vi har sett upprörda män som skrikit "typiskt!" och sedan stampat iväg på ett sätt som liknar en besviken fyraåring som inte får äta glass före maten. 

Utgå från att du ska ha kondom på om du är man. Glöm det där uttjatade om att "äta kola med papper". Släng kondomen i en sopkorg när du är klar. Det är inte kul för någon att kliva på en använd kondom.

Man blöter inte ner lakan/sängkläder på en klubb. Man får en handduk - den lägger man under sig. Trevligast för alla. 

Fråga inte ut andra gäster om jobb, bostadsort eller annat. Fråga gärna lite flyktigt, vill de berätta gör de det, om inte så ska du inte fråga igen. Du är ändå inte på klubb eller fest för att prata...

Drick inte dig redlös. Redlösa människor somnar, kräks eller skämmer ut sig genom hysteriska utbrott eller diskussioner som ingen vill veta av. Dessutom är redlösa människor inga bra sexpartners. Alla vet detta och väljer bort dig. Du får alltså inte ligga. 

Värst av allt - blir du redlös riskerar du göra saker du egentligen inte ville, vilket kan bli en jobbig realitet dagen efter att inse. 

På en swingersklubb talar man tyst inne i de så kallade "lekrummen", detta för att inte störa andra gäster. Detta innebär inte att man inte får skratta eller prata, utan bara att man visar hänsyn. Mingla och prata i rummen som är avsedda för detta, ha sex i rummen man har sex i. 

Snart ska vi iväg på fest igen. Det var ett tag sedan sist och vi ser givetvis fram mot en dekadent helg. Lite rekvisita är inköpt på favoritbutiken Pistill på Drottninggatan i Stockholm. Sexig butik snarare än porrig. Trevlig och proffsig personal som är seriösa. Ett måste för oss när vi är i huvudstaden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar